Kondensator: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
38 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
c (→‎Pranala jaba: All info is kept in Wikidata, removed: {{Link FA|de}} (3) using AWB (10903))
c (éjaan using AWB)
{{inuseuntil|28 Pebruari 2013}}
'''Kondensator''' utawi asring dipunsebat minangka '''kapasitor''' inggih punika satunggaling piranti ingkang saged [[penyimpanan|nyimpen]] [[energi]] ing salebeting [[medan listrik]], kanthi cara ngempalaken ingkang boten seimbang internal saking [[muatan listrik]]. Kondensator gadhah satuan ingkang dipunsebat [[Farad]] saking nami [[Michael Faraday]]. Kondensator ugi dipuntepang minangka "kapasitor", nanging tembung "kondensator" taksih dipunginakaken ngantos sapunika<ref name="internet 1">[http://www.beteve.com/detail-1-16.html Kondensator] (dipununduh 21/10/2012)</ref>. Ingkang pisanan dipunsebat dening [[Alessandro Volta]] minangka ilmuwan [[Italia]] ing taun [[1782]] (dari bahasabasa Itali ''condensatore''), gegayutan kaliyan kemampuan piranti kangge nyimpen satunggaling muatan listrik ingkang inggil kabandhingake komponen sanesipun. Kathah saking basa lan negara ingkang boten ngginakaken [[basa Inggris]] taksih ngacu saking tetembungan basa Italia "condensatore", [[basa Perancis]] ''condensateur'', [[Indonesia]] lan [[Jerman]] ''Kondensator'' utawi [[Spanyol]] ''Condensador''.
 
* Kondensator gadhah kalih samparan lan kalih kutub inggih punika [[positif]] lan [[negatif]] sarta gadhah cairan [[elektrolit]] lan biasanipun wujudipun tabung.
| 600 V
| 300 ppm/C
| 0,1 &nbsp;MHz
| 0,01
| 10<sup>9</sup> <math>\Omega</math>
| 400 V
| 100 ppm/C
| 10 &nbsp;MHz
| 0,0005
| 10<sup>11</sup> <math>\Omega</math>
| 400 V
| 30 ppm/C
| 10 &nbsp;MHz
| 0,01
| 10<sup>8</sup> <math>\Omega</math>
| 500 V
| -150 ppm/C
| 10 &nbsp;MHz
| 0,0005
| 10<sup>12</sup> <math>\Omega</math>
| 400 V
| 400 ppm/C
| 1 &nbsp;MHz
| 0,001
| 10<sup>11<sup> <math>\Omega</math>
| 900 V
| 170 ppm/C
| 1 &nbsp;MHz
| 0,0005
| 10<sup>10</sup> <math>\Omega</math>
| 400 V
| 1500 ppm/C
| 0,05 &nbsp;MHz
| 0,05
| 10<sup>8</sup> <math>\Omega</math>
| 60 V
| 500 ppm/C
| 0,1 &nbsp;MHz
| 0,005
| 10<sup>8</sup> <math>\Omega</math>
63.080

besutan

Menu navigasi