Niccolò Machiavelli: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
Éropah using AWB
c (→‎Pranala jaba: All info is kept in Wikidata, removed: {{Link FA|pt}} using AWB (10903))
c (Éropah using AWB)
influenced = [[Thomas Hobbes|Hobbes]], [[James Harrington|Harrington]], [[Jean-Jacques Rousseau|Rousseau]], [[Giambattista Vico|Vico]], [[Vincenzo Cuoco|Cuoco]], [[Hegel]], [[Francesco De Sanctis|De Sanctis]], [[Benedetto Croce|Croce]], [[Antonio Gramsci|Gramsci]], [[Leo Strauss|Strauss]], [[Hannah Arendt|Arendt]], [[Raymond Aron|Aron]], [[Alexandre Kojève|Kojève]], [[Louis Althusser|Althusser]], [[Isaiah Berlin|Berlin]], [[Quentin Skinner|Skinner]], [[Harvey Mansfield|Mansfield]] |
}}
'''Niccolò Machiavelli''' ([[3 Mei]] [[1469]] – [[21 Juni]] [[1527]]) kuwi diplomat lan politikus [[Italia]] kang uga sawijining [[filsuf]]. Minangka ahli téori, Machiavelli dadi figur utama jroning realitas téori politik, panjenengané dikurmati ing [[EropahÉropah]] wektu jaman [[Renaisans]]. Loro bukuné kang misuwur, ''Discorsi sopra la prima deca di Tito Livio'' (Diskursus tentang Livio) lan ''[[Il Principe]]'' (Sang Pangeran), wiwitané ditulis minangka pengarepan kanggo ndandani kahanan pamaréntahan ing Italia Lor, nuli dadi buku umum bab politik ing mangsa iku.
 
''[[Il Principe]]'', utawa Sang Pangeran mratélakaké tindhakan kang bisa utawa kudu dilakoni déning sawenèh wong kanggo nggayuh lan ''mempertahankan'' kakuasaan.
 
Jeneng Machiavelli, banjur diasosiasèkaké karo bab kang èlèk, nggawé halal cara apa waé kanggo nggayuh tujuan. Wong kang nglakoni tindhakan kaya mangkéné banjur diarani Makiavelis.
 
 
[[File:Machiavel Offices Florence.jpg|thumb|right|"Niccolò Machiavelli"]]
 
== Pranala jaba ==
{{stub}}
 
[[Kategori:Pulitik]]
[[Kategori:Panulis Italia|Machiavelli]]
[[Kategori:Biografi]]
 
 
{{stub}}
62.958

besutan

Menu navigasi