Palermo: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
c
mbenakaké éjaan using AWB
c (Bot: Migrating 94 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q2656 (translate me))
c (mbenakaké éjaan using AWB)
{{Kagunaansanès|Palermo}}
[[Gambar:Palermo, Sicily.png|right|200px|Palermo ing Italia]]
'''Palermo''' (''Palermo'' jroning [[basa Italia]]) (''Palermu'' utawa ''Palemmu'' jroning [[basa Sisilia]]) (populasi 721.163), kuwiiku kutha utama lan minangka kalungguhané pamaréntahan dhaérah otonomi [[Sisilia]], [[Italia]] sekaligus ibukutha [[Provinsi Palermo]].
 
Palermo nganti saiki isih berjuang sebab karusakan kang dialami nalika [[Perang Donya II]] lan karusakan kang disebabaké tuwuhing kutha kang ora kakontrol mataun-taun. Pusat kutha kang mawa sajarah isih jroning kahanan arupa reruntuhan, lalu lintas kang semrawut lan kamlaratan. Palermo minangka papan para [[Mafia]] nduwèni kapentingan utamané, awit saka kuwiiku Palermo uga dadi panggonan rajapati kang misuwur.
 
Palermo kuwiiku kutha kanthi masalah-masalah gedhé, nanging uga dadi kutha kang kebak sajarah telung èwonan taun, istana-istana lan gréja kang éndah, pasar-pasar kang ramé, panganan kang mirasa lan identitas kabudayan kang narik kawigatèn.
 
Kutha liyané ing provinsi Palermo: [[Termini Imerese]], [[Monreale]], [[Bagheria]], lan [[Cefalù]].
 
== Obyek wisata ==
Sawijining panggonan wisata yakuwiyaiku [[Katakombe]] [[Capuchin]], kang ana akèh [[mumi]].
 
== Transportasi ==
* [[Bandhara Internasional Palermo]] dumunung 32  km ing sisih kulon Palermo.
 
== Pranala njaba ==
63.076

besutan

Menu navigasi