Mekah: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
2 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
mbenakaké éjaan using AWB
(~ kategori)
c (mbenakaké éjaan using AWB)
[[Gambar:Kaaba Mecca.jpg|thumb|Dedonga ing mburiné [[Maqam Ibrahim]], sangarepé lawang Ka'bah]]
'''Mekkah''' utawa '''Makkah Al Mukarromah''', [[basa Arab]]: (<big>''' مكة المكرمة'''</big>) uga dikenal minangka '''Makkah''' yakuwi kutha utama ing [[Saudi Arabia]] kang dadi tujuan utama kaum [[muslim|MusliminMuslim]]in jroning [[ibadah kaji]]. Ing Mekkah dumunung bangunan utama [[Ka'bah]] kang dadi pathokan arah [[kiblat]] kanggo [[shalat]] kaum muslimin ing saindhenging jagad sarta prosesi Ibadah haji. Kautaman kutha Mekkah, saliyané panggonan lahiré Nabi [[Muhammad]] SAW, uga anané [[Masjid Al Haram]] lan Ka'bah ing njeroné, kacetha ing sabda Nabi:
 
:''"Shalat ing Masjidil Haram nduwèni pahala 100000 x"''
{{Islam}}
 
Kutha Mekkah dumunung watara 600 &nbsp;km sisih kidul kutha [[Madinah]], kurang luwih 200 &nbsp;km sisih wétan lor kutha [[Jeddah]] persisé ing koordinat {{coor dms|21|25|24|N|39|49|24|E|}}. Kutha Mekkah arupa lembah ciut kang diubengi déning gunung gunung lan wangunan Ka'bah minangka pusaté. Mulané, ing jaman biyèn kutha iki rawan banjir yèn musim udan. Pungkasané pemerintah Saudi Arabia ndandani lan ngrenovasi kutha iki. Kayadéné kutha-kutha ing tlatah Arab liyané kutha Mekkah nduwèni iklim gurun.
 
== Ekonomi ==
Kutha Mekkah dikenal minangka kutha dagang, wektu jaman biyèn dikenal dadi jalur perdagangan antara [[Yaman]]-[[Mekkah]]-[[Madinah]]-Damsyiq ([[Damaskus]]) kanthi penghasilan saben pemberangkatan kafilah nganti 600.000 pound. Saliyané dikenal minangka kutha dagang, ekonomiékonomi kutha Mekkah uga madheg saka tetanèn, ''peternakan'' lan ''pelayanan jasa'' kanggo jemaah haji, antara liya usaha perhotèlan lan penginepan.
 
== Pendidikan ==
* [http://www.qibla.com.br Mekkah]
{{Artikel Dhasar}}
{{Islam-stub}}
 
[[Kategori:Rintisan mawa topik geografi]]
[[Kategori:Mekkah|*]]
[[Kategori:Kutha suci]]
 
 
{{Islam-stub}}
63.840

besutan

Menu navigasi