Gunung Karmel: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
5 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
mbenakaké éjaan using AWB
c (Bot: Migrating 42 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q185318 (translate me))
c (mbenakaké éjaan using AWB)
| image_caption = Gunung Carmel nalika [[srengéngé]] angslup, katon saka lawang mlebu [[Kibbutz]] Ma'agan Michael
<!-- *** Country *** -->
| country = [[IsraelIsraèl]]
| state =
| region =
}}
 
'''Gunung Karmel''' ({{lang-he-n|הַר הַכַּרְמֶל}}, ''Har HaKarmel'' (''lit.'' kebon anggur Tuhan); {{lang-el|Κάρμηλος}}, ''Kármēlos''; {{lang-ar|الكرمل}}, ''Kurmul'') iku jajaran [[gunung]] ing pesisir [[IsraelIsraèl]] lor, mbentang wiwit saka [[Segara Mediterania]] arah kidul-wétan. Arkeolog wis nemokaké anggur kuna lan pangeprèsan lenga ing manéka lokasi ing Gunung Karmel.<ref name="Biblica">Cheyne and Black, ''[[Encyclopedia Biblica]]''</ref><ref name="J Enc">''Jewish encyclopedia''</ref> Jajaran iki arupa cadhangan biosfer UNESCO lan sawetara kutha-kutha sing dumunung ing saubengé, utamané kutha [[Haifa]], kutha paling gedhé katelu ing [[IsraelIsraèl]], dumunung ing pèrèng lor.
 
== Rujukan ==
{{reflist}}
 
{{gunung-stub}}
{{DEFAULTSORT:Karmel}}
[[Kategori:Gunung ing IsraelIsraèl]]
 
 
[[Kategori:Gunung ing Israel]]
{{gunung-stub}}
63.840

besutan

Menu navigasi