Mahkamah Internasional: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
c
mbenakaké éjaan using AWB
c (Bot: Migrating 1 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q7801 (translate me))
c (mbenakaké éjaan using AWB)
Sumber-sumber hukum sig dipigunakaké naika nggawé kaputusan yakuwi :
 
a. konvensi-konvensi internasional kanggo netepaké perkara-perkara sing diakoni déning negaranagara-negaranagara sing lagi sulaya
 
b. kabiasaan internasional minangka bukti praktèk umum sing ditampa minangka hukum
 
c. azas-azas umum sing diakoni déning negaranagara-negaranagara sing nduwèni peradaban
 
d. kaputusan-kaputusan kehakiman lan pendhidhikan saka publisis-publisis sing paling mumpuni saka werna-werna negaranagara, minangka cara tambahan kanggo nentokaké peraturan-peraturan hukum
 
Mahkamah bisa nggawé kaputusan “''ex aequo et bono''” (tegesé : miturut apa sing dianggep adil) yèn pihak-pihak sing magepokan nyetujoni.
== Kaanggotaan ==
 
Mahkamah dumadi saka limalas hakim, sing dikenal minangka ”anggota” mahkamah. Para hakim mau dipilih déning majelis umum lan dewan keamanan sing nganakaké pemungutan swara sacara kapisah. Hakim-hakim dipilih adhedhasar kacakapané, dudu miturut dhasar kabangsan ananging diusahakaké supaya bisa njamin yèn sistem-sisitem hukum sing paling wigati ing donya diwakili déning mahkamah. Ora ana loro hakim sing dadi warga negaranagara saka negaranagara sing padha. Hakim-hakim mengku jabatan jroning wektu sangang taun lan bisa dipilih manèh. Para hakim mau ora kena nglungguhi jabatan liya samangsa mengku jabatan minangka hakim ing mahkamah iki.
 
== Pranala njaba ==
62.958

besutan

Menu navigasi