Républik Cina: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
1 bèt wis dibusak ,  6 taun kepungkur
c
→‎top: mbenakaké éjaan using AWB
c (→‎top: mbenakaké éjaan using AWB)
:''Taiwan mangalih ing kaca iki. Jeneng resmi negaranagara iki iku '''Républik China'''. '''Taiwan''' sajatiné sawijing kawasan ing negaranagara iki, nanging tembung iki kerep digunakaké kanggo ngrujuk negaranagara iki sacara kabèh. '''Taiwan''' uga jeneng sawijining pulo, mangga mirsani artikel pulo [[Formosa]].''
 
----
 
 
<div style="float:right; clear:right; width:300px; margin-left: 1em;">
|-
|| '''[[Wilayah]]'''<br />&nbsp;- Total <br />&nbsp;- % air
|| [[Daftar negaranagara menurut luas wilayah|Urutan ke-134]] <br /> 32.260 [[km&sup2;]] <br /> 10,34%
|-
|| '''[[Pedunung]]''' <br />&nbsp;- Total ([[2003]])<br />&nbsp;- [[Kepadatan]]
|| [[Daftar negaranagara menurut jumlah penduduk|Urutan ke-47]]<br /> 22.749.838<br /> 705/km²
|-
|| '''Proklamasi''' <br />&nbsp;- Proklamasi ing<br />&nbsp;- Pangadegan
|-
|| '''[[PDB]]''' (PPP) <br />&nbsp;- Total ([[2005]]) <br />&nbsp;- PDB/kapita
|| <br /> US$629 milyar ([[Daftar negaranagara menurut GDP (PPP)|17]])<br /> $27,122 ([[Daftar negaranagara menurut GDP (PPP) per kapita|23]])
|-
|| '''[[Valuta]]''' || [[Dolar Anyar Taiwan]] <br /> (新臺幣), NT$
|| '''[[TLD]]''' || .tw
|-
|| '''[[Kodhe negaranagara]]''' || +886
|-
|colspan="2" align="left"|<small>('''1''') Kanggo sawetara wektu, ibu kutha resmi Republik China papané isih ana Kutha [[Nanjing]] ing [[Republik Rakyat Cina|Cina Dharatan]].</small>
|}
</div>
'''Republik China''' ([[Aksara Cina tradhisional]]: 中華民國; [[Aksara Cina prasaja]]: 中华民国; [[Wade-Giles]]: Chung-hua Min-kuo, [[Tongyong Pinyin]]: JhongHuá MínGuó, [[Hanyu Pinyin]]: Zhōnghuá Mínguó) iku sawijining [[negaranagara]] sing saiki nguwasani tlatah kapuloan [[Taiwan]], [[Kapuloan Pescadores]], [[Quemoy]], lan [[Kapuloan Matsu]]. Tembung "Taiwan" biasané digunakaké kanggo ngrujuk ing Republik China minangka kabèh, sawetara iku istilah "China"/"Tiongkok" ngrujuk ing [[Republik Rakyat Cina]], sing nguwasani [[Tiongkok Daratan]], [[Hong Kong]] lan [[Makau]]. Sanadyan "Republik China" iku jeneng resmi negaranagara iki, tembung "China" iku dhéwé biasané ngrujuk ing [[Tiongkok Daratan]] sing pamaréntahané dijupuk déning [[Republik Rakyat China]] sawisé pamaréntahan [[Republik China]] bubar ing taun [[1949]]. Manggan mriksani [[Republik China (1911-1949)]] lan [[Perang Sadulur Tiongkok]] kanggo katrangan luwih akèh.
 
Republik China (ROC) iku wiwité ing [[Tiongkok Daratan]], sawisé pamaréntahan [[Dinasti Qing]] digulingaké ing taun [[1912]] lan nandhani bubaré [[2.000]] taun pamaréntahan kakaisaran.
63.852

besutan

Menu navigasi