James Monroe: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
mbenakaké éjaan using AWB
c (Bot: Migrating 94 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q11815 (translate me))
c (mbenakaké éjaan using AWB)
|}}
 
'''James Monroe''' ({{lahirmati|[[Westmoreland County, Virginia]]|28|4|1758|[[Kutha New York|New York]], [[New York]]|4|7|1831}}) yaiku sawijining [[Présidhèn]] [[Amérika Sarékat]] kang kaping lima lan njabat kaping loro période kaprésidhènan yaiku antarané taun [[1817]] nganti tekan [[1825]].<ref>Suhindriyo.1999.Biografi Singkat Presiden-Presiden Amerika Serikat. Yogyakarta: Yayasan Pustaka Nusatama, hal.19</ref> Jeneng Monroe dadi misuwur amarga doktriné kang dijenengi [[Doktrin Monroe]], yaiku Monroe nyatakaké yèn bawana Amérika ora olèh dijajah menèh déning negaranagara-negaranagara saka Éropah. Nalika jaman Présidhèn Monroe, kamakmuran ana ing negaranagara iki, yaiku période perdamaian ing hubungan manca negaranagara.<ref name="internet1">[http://www.historycentral.com/bio/presidents/monroe.html www.historycentral.com]</ref> Monroe ngetokaké pesen présidhèn nalika taun 1823, Amérika Sarékat metu saka masalah Éropah lan kawicaksanan ing Amérika lan [[Éropah]] nuduhaké yèn penutupan bisa mangaruhi.<ref name="internet2">[http://doktrin.net/id/james-monroe-kimdir Doktrin.net - Siapa James Monroe?]</ref>
 
== Mangsa kaprésidhènan ==
James Monroe kapilih dadi présidhèn nalika taun [[1817]]. Monroe mèlu dadi anggota ana ing [[Parte Demokratik-Republikan]]<ref name="internet3">[http://millercenter.org/academic/americanpresident/monroe http://millercenter.org]</ref>. Nalika njabat présidhèn wakilé yaiku [[Daniel D. Tompkins]].<ref name="internet3"/>
 
Monroe miwiti pamaréntahané kanthi mbentuk salah siji [[kabinèt]] paling kuwat ing sajarah A.S.<ref name="internet3"/> Dhèwèké nyingkiraké rasa kadhaérahan nalika milih anggota-anggota ing kabinèté.<ref name="internet3"/> Kasil paling gedhé saka pamaréntahan James Monroe yaiku ana ing urusan manca negaranagara.<ref name="internet3"/> Wiwit pisanan dhèwèké duwé rasa simpati marang gerakan kamardikan ing negaranagara bagéyan jajahan [[Spanyol]] ing bawana Amérika lan péngin sacepeté awèh pangakonan marang negaranagara - negaranagara anyar mau, nanging perkara mau katundha, merga nalika kuwi Amérika Sarékat lagi nglakokaké perundhingan karo Spanyol ngenani wilayah [[Florida]] lan dhèwèké péngin yèn perundhingan iki gagal.<ref name="internet3"/>
 
== Cathetan sikil ==
{{reflist}}
 
{{bio-stub}}
 
[[Kategori:Tokoh]]
[[Kategori:Présidhèn Amérika Sarékat]]
[[Kategori:Mentri Manca Negara Amérika Sarékat]]
 
 
{{bio-stub}}
62.958

besutan

Menu navigasi