Dhugdèran: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
2 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
c
clean up using AWB
Tidak ada ringkasan suntingan
c (clean up using AWB)
'''Dhugdhèran''' yaiku adicara minangka mapag sasi [[Pasa]] [[Ramadhan]]. Dhugdhèran biyasané dianakaké sedina utawa seminggu sadurungé sasi pasa. Dhugdhèran diwiwiti kanthi donga déning kyai dibanjuraké adicara dol tinuku ing [[pasar kagèt]] tradhisional. Sing didol ana ing kana yaiku [[sumpil]], [[klepon]], [[endhog mimi]], [[serabi]], lan sapanunggalané.Acara dhugderan biyasane diramekake karo festifal [[warak ngendhok]],[[tarian Semarangan]],lan para pejabat ana Semarang uga melu ngrameake festifal kuwi..Warak ngendhok iku maskote Semarang lan kewan seng dadi khasè kota Semarang.Diarani maskotè kota Semarang amerga bentuk warak ngendhok iku unik banget yaiku perpaduan antaranè budaya Jawa,Arab,lan Cina.Awit saka kuwi warak ngendhok diarani maskotè kota Semarang lan adi ciri khasè kota Semarang. '''Dhugdhèran''' kui miwiwti dina pasa, miwitine kanthi jalaran rerembugan antaraning para ulama kang onoana ing mesjid agung semarang utawa sek kerep diarani masjid kauman. Ing festival Dhugdhèran para pejabat lan pemerentah kota Semarang ketemu kalian para Ulama kang mudheng babagan miwiti pasa kanti jalaran peritungan tanggalan hijriyah.
 
==Dèlèng uga==
* [[Wèh-wèhan]]
 
{{budaya-stub}}
[[Kategori:Budaya Jawa]]
 
 
{{budaya-stub}}
 
[[id:Dugderan]]
63.849

besutan

Menu navigasi