Paus Clemens I: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
61 bèt wis dibusak ,  7 taun kepungkur
c
c (Bot: Migrating 1 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q42887 (translate me))
}}
'''Paus Klèméns I''' ugo dikenal koyok Saint Clement teko [[Roma]] (ning boso Latin, Clemens Romanus), kedaftar teko tanggal awal koyok Uskup Roma <ref name="buku1"> "Clement of Rome, St." Cross, F. L. (ed.), The Oxford Dictionary of the Christian Church, (New York: Oxford University Press, 2005) </ref>. Dèwèkè yoiku Bapa Apostolik pertama Gereja. <ref name="buku2"> Chapman, John. "Pope St. Clement I." in The Catholic Encyclopedia 1908. </ref>
 
[[Gambar:San Clemente de Roma.jpg|thumb|250px|Paus Klemen I]]
 
Beberapa rincian sing diketaui tentang keuripan Clement. Nurut Tertullian, Clement ditahbiskan oleh Saint Peter, lan deweke diketaui uwis ngdadi anggota kekemuka teko gereja neng Roma neng abad neng-1 akhir. Daftar gereja mula-mula-mula nempatkan deweke koyok sing keloro utawo ketelu uskup Roma setelah Saint Peter. The Liber Pontificalis nyajiake daftar sing nggawe Paus Linus keloro neng garis uskup Roma, karo Petrus koyok pertama, namung neng saat sing padha deweke ngnyatakake yen Peter ditahbiskan loro uskup, Linus lan Paus Cletus, kanggo layanan imam masyarakat, mbudakake dewene dewe, duduk kanggo dungo lan khotbah, lan yen iku yoiku kanggo Clement yen deweke ngpercayakake Gereja secara keseluruhan, ngduding deweke koyok penggantine. Tertullian ugo nggawe Clement penterus langsung teko Peter. Lan sementara ning kliru siji karyane Jerome nge'iake Clement koyok "uskup kepapat Roma setelah Petrus" (duduk ning arti penterus kepapat Petrus, namung kepapat ning seri sing termasuk Petrus), deweke ngimbuhake yen "sebagian gede uwong Latin berpikir Clement sing keloro setelah rasul" Clement diletakake setelah Linus lan Cletus / Anacletus neng awal (c. 180) akun, yoiku Irenaeus, sing dimeloki oleh Eusebius teko Kaisarea. Arti teko laporan awal ndak jelas, ngeling kurangne bukti kanggo keuskupan monarki neng Roma neng ngono awal kencan.
3.064

besutan

Menu navigasi