Sajarah Indonésia: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
534 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
+sithik
c (Bot: Migrating 1 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q331596 (translate me))
(+sithik)
 
'''Sajarah Indonesia''' nyakup sawijining rentang wektu sing dawa banget sing diwiwiti zaman [[prasejarah]] déning "[[Manungsa Jawa]]" ing mangsa watara 500.000 taun kapungkur. Periode ing [[sajarah]] [[Indonesia]] bisa dipérang dadi limang éra: éra pra kolonial, munculé krajaan-krajaan [[Hindu]]-[[Buddha]] sarta [[Islam]] ing [[Jawa]] lan [[Sumatera]] sing utamané ngandelaké dedagangan; éra [[kolonialisme|kolonial]], mlebuné bangsa [[Eropah]] (utamané [[Walanda]]) sing ngarepaké asil [[rempah-rempah]] nyebabaké anané panjajahan déning Walanda jroning watara 3,5 abad antara wiwitan [[abad kaping-17]] nganti tengahan [[abad kaping-20]]; éra kamardikan, pasca [[Proklamasi Kamardikan Indonesia]] ([[1945]]) nganti mudhuné [[Soekarno]] ([[1966]]); éra [[Orde Baru]], 32 taun mangsa pamaréntahan [[Soeharto]] ([[1966]]–[[1998]]); sarta éra reformasi sing lumangsung nganti dina iki.
 
Yèn dirunut wiwit saka taun 1500-an sajarah Indonésia bisa diklompokaké:
*1500: Karajan kuna lan mlebuné Agama [[Islam]]
*1500 nganti 1670: Karajan Agung lan Karajan Dagang
*1670 nganti 1800: Pasulayan karo Walanda
*1800 nganti 1830: Perjuangan
*1830 nganti 1910: Imperialisme lan Modernisasi
*1910 nganti 1940: Nasionalisme anyar
*1940 nganti 1945: [[Perang Donya II]]
*1945 nganti 1950: Perang Kamardikan
*1950 nganti 1965: Orde Lama
*1965 nganti 1998: Orde Baru
*1998 nganti 2001: Reformasi dan Persatuan Nasional
*2001 saiki
<!--
== Prasejarah ==
78.625

besutan

Menu navigasi