Menyang kontèn

Gangga: Béda antara owahan

109 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
basa krama
c (Bot: Nyingkiraké lt (strongly connected to jv:Kali Gangga),zh,pl,fr,ru,en,ta,th,uk,de,bn,ml,ja,vi,nl (strongly connected to jv:Gangga (Hindu)))
(basa krama)
[[Gambar:Dewi Gangga.jpg|thumb|Dewi Gangga]]
 
'''Gangga''' yaikuinggih punika [[kali]] kangingkang paling suci anawonten ing tlatah [[India]]. DewiDèwi Gangga ikupunika salah sawijiningsatunggaling DewiDèwi anawonten ing [[Agama]] [[Hindu]] kangingkang dipujadipunpuja dadidados dewidèwi kasuburan lan pangresik sakabehesakabehing dosa kanthi [[banyu|tirta]] suci. DewiDèwi Gangga digambarakekagambaraken kanthi wujud wanita ayu kangingkang mancurakemancuraken [[banyu|tirta]] suci sakasaking guci. Umat [[Hindu]] percayapitados saupamanesaumpaminipun adussiram anawonten ing [[kali]] Gangga anawonten wektuing wekdal kangingkang trep, bakal pinaringan pangampunan dosa lan pinaringan slamet. AkehKathah tiyang wong-wong kangtiyang percayaingkang menawapitados menawi kasil kasebut sakasaking olehekasiling adussiram anawonten ing [[Kali]] Gangga. WongTiyang -wong kangtiyang ingkang padhasami nglakoninindakaken laku sakasaking papan kangingkang adohtebih kanggosaperlu nglarung awu mayit kulawarganekulawarganipun anawonten ing [[kali]] Gangga. Papan-papan suci kanggokanggé umat [[Hindu]] anawonten ing pinggir [[kali]] Gangga, kayatakadosta [[Haridwar]], [[Allahabad]], lan [[Benares]]. <ref name= " internet 1"> {{id}}[http://id.wikipedia.org/wiki/Dewi_Gangga](dipunundhuh tanggal 23 September 2012)</ref>
 
==Sajarah==