Paprangan Jaman Napoleon: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
12 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
==Peperangan Bordonio==
[[Gambar:Battle of Borodino.jpg|250px|thumb|Peperangan Bordonio]]
Peperangan Bordonio yaiku peperangan kang kedadéyan nalika tanggal [[7]] [[September]] [[1812]] ing [[Bordonio]], [[Rusia]].<ref name="internet6">{{en}}[http://militaryhistory.about.com/od/napoleonicwars/p/Napoleonic-Wars-Battle-Of-Borodino.htm Napoleonic Wars: Battle of Borodino], (Kaunduh 22/ April/ 2013).</ref> Peperangan iki kedadéyan antaran pasukan [[Prancis]] kang dipimpin Napoleon I nglawan Rusia kang dipimpin [[Mikhail Kutuzov]].<ref name="internet7">{{en}}[http://napoleonistyka.atspace.com/Borodino_battle.htm Battle of Borodino, 1812], (Kaunduh 22/ April/ 2013).</ref>
Peperangan iki dadi serangan pungkasan Napoleon ing Rusia lan peperangan paling gedhé nalika jaman iku, amerga korban saka kaloro pihak kurang luwih 75.000 nganti 90.000 jiwa.<ref name="internet6"/>
Napoleon kasil nguwasai [[Moskow]] ananging [[Tsar Alexander I]] ora gelem diajak rembugan.<ref name="internet6"/> Sakwisé pira-pira minggu Napoleon lan pasukan mundur saka Moskow, ateges pungkasané saka ''invansi'' [[Prancis]] tumprap Rusia.<ref name="internet6"/>
1.590

besutan

Menu navigasi