Louis IX saka Perancis: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
535 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
 
Sawise diculake saka kunjara Mesir, Louis ngentekaké wektu patang taun ing klompok tentara Salib ing Kerajaan Acre, Kaisarea, lan Jaffa.<ref name=brehier>[http://www.newadvent.org/cathen/04543c.htm Bréhier, Louis. "Crusades." The Catholic Encyclopedia. Vol. 4. New York: Robert Appleton Company, 1908. 24 Feb. 2013]</ref> Kanthi nggunakaké bandhané kanggo nulungi Tentara Salib kanggo mbangun manèh benteng pertahanan lan uga anggo nglakokaké ''diplomasi'' kanthi kakuwatan saka Islam Suriah lan Mesir. Sawisé lunga saka Timur Tengah, Louis ninggalaké garnisum kang wigati ing Kutha Acre kanggo pertahanan saka serangan Islam. Tuwuhé prastawa sujarah ing Timur Tengah iki banjur digunakaké minangka mbeneraké Mandat Perancis.
 
===Perang Salib Kawolu===
Ing parlemen kang dianakaké ing Paris, 24 Maret [[1267]], LOuis lan anaké telu njupuk salib. Krungu lapuran saka para ''misionaris'', Louis mutusake kanggo mudhun ing [[Tunisia]]]. Louis mrentah adhiné, [[Charles saka Anjou]] kanggo nggabung karo dheweke ing Tunisia. Tentara Salib. yaiku ing antarané ana Pangéran [[Edward saka Inggris]], mudhun ing [[Carthage 17 Juli [[1270]]. Nanging, penyakit pecah ing téndha. Ing tanggal 25 Agustus, digawa dhéwé déning sawijining mungsuh.<ref name=brehier/>
 
==Pranala njaba==
1.502

besutan

Menu navigasi