Marie Antoinette: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
869 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(Kaca énggal: {{Infobox Monarch|royal|consort |name =Marie Antoinette |title =Ratu Perancis dan Navarre |image = Marie-Antoinette; koningin der Fransen.jpg|275px |consortreign =10 Mei [...)
 
|date of death =[[16 Oktober]] [[1793]], umur {{age|1755|11|2|1793|10|16}} di [[Paris]], [[Perancis]]
}}
 
'''Maria Antonia Josepha Johanna von Habsburg-Lothringen''', luwih kondhang karo jeneng '''Marie Antoinette'''; ({{lahirmati|[[Vienna]], [[Austria]]|2|11|1755|[[Paris]], [[Perancis]]|16|10|1793}}) yakuwi Ratu saka [[Perancis]] lan Putri Bangsawan saka [[Austria]].
Dheweké kuwi anak saka Kaisar [[Kekaisaran Romawi Suci]], [[Francis I]] lan garwané, Ratu [[Maria Theresa]] saka [[Austria]] lan sawisé kuwi dheweké nikah karo [[Louis XVI]] nalika umur 14 taun. Amarga posisiné dadi garwané Louis XVI lan ibu saka [[Louis XVII]] mula dheweké ninggal amarga piso [[guillotine]] nalika masa [[Revolusi Perancis]] ning taun [[1793]] lan dimakamaké karo bojoné ning makam kerajaan ning [[Saint Denis Basilica]], [[Paris]]. Ora namung kuwi, dheweké lair dadi [[Yang Mulia]] Putri Bangsawan Maria Antonia saka Austria.
{{lifetime|1755|1793|}}
{{Perancis-bio-stub}}
2.246

besutan

Menu navigasi