Borough (New York City): Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
13 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
 
[[Gambar:New York City Demographics 01 500px Julius Schorzman-yellowbrooklyn.png|300px|thumb|right|Persentase penduduk New York City di masing-masing borough: '''[[Manhattan|<font color="blue">Manhattan</font>]]''', '''[[Brooklyn|<font color="FFCC00">Brooklyn</font>]]''', '''[[Queens|<font color="#F18638">Queens</font>]]''', '''[[Bronx|<font color="red">The Bronx</font>]]''' dan '''[[Staten Island|<font color="purple">Staten Island</font>]]''' ]]
[[New York City]], salah satunggaling [[daftar kota ingkang agengagéng ing donya|kota terbesar di dunia]], kaperangkapérang dados gangsal borough. Sebuah '''borough''' inggih punika suatu bentukbéntuk pemerintahan mliginipun ingkang memimpinmimpin gangsal bagian konstituenkonstituén menikaménika saking [[Sejarah New York City (1898-1945)|kota terkonsolidasi]]. Secara teknis ing ngandapipiun Hukum Negara Bagian New York, sebuah "borough" inggih punika suatu [[penggabungan munisipal]] ingkang dipunbentukdipunbéntuk ketika sebuah county gegayutangégayutan kaliyan kota lan desa gabungan ing salebetingsalébéting.{{Citation needed|date=April 2010}} Punika sangat bentenbéntèn saking bentukbéntuk pemerintahan [[borough]] ingkang dipunterapakendipunterapakèn ing wilayah sanesipunsanèsipun ing [[Tri-State Region]] lan [[Borough (Amerika Serikat)|daerah sanesipunsanèsipun ing Amerika Serikat]].
Kaliyan sebuah skyline ingkang dipuntepang ing sedaya donya lan langkung saking 8.3 yuta tiyang. <ref>http://www.nycgo.com/neighborhoods/</ref>
== Latar belakang ==

Menu navigasi