Materi peteng: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
465 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
 
Ana orané materi peteng iki bisa nentukaké [[takdir akir saka alam dunya]]. Kita ngerteni menawa saiki alam semesta kena pengembangan amarga cahaya saka benda langit kang luwih menunjukaké anané [[pergeseran merah]]. Akehé materi biasa kang katon ning alam semesta ora cukup kanggo nggawe gravitasi mandhekaké pengembangan, lan amarga kuwi. Pengembangan bakal dikelakon saterusé karo anané materi gelap. Biasané, gunggungé materi peteng kang cukup ning alam donya bisa menyebabaké pengembangan alam semesta mandek, malah bisa sawaliké (kang akiré nggawe ana [[Big Crunch]]). Ning kedadian kang ana, saiki akeh pamanggihan menawa gerakan-gerakan alam dunya didominasi dening komponen liyané, [[energi gelap]].
 
== Topik kang ana hubungané ==
 
* [[Energi gelap]]
 
== Pranala Njaba ==
 
* [http://astron.berkeley.edu/~mwhite/darkmatter/hdm.html Hot dark matter]
* [http://xxx.lanl.gov/find/nucl-ex,astro-ph,nucl-th,math-ph,hep-ex,physics,cond-mat,hep-lat,quant-ph,gr-qc,hep-ph,hep-th/1/fr:+EXACT+dark_matter/0/1/0/all/0/1 recent papers on dark matter]
* [http://lpsc.in2p3.fr/tep/fred/dm.html Dark matter Portal]
* [http://www.astro.ucla.edu/~wright/cdm_found.html CDM Found?]
2.246

besutan

Menu navigasi