Borough (New York City): Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
730 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
[[Gambar:New York City Demographics 01 500px Julius Schorzman-yellowbrooklyn.png|300px|thumb|right|Persentase penduduk New York City di masing-masing borough: '''[[Manhattan|<font color="blue">Manhattan</font>]]''', '''[[Brooklyn|<font color="FFCC00">Brooklyn</font>]]''', '''[[Queens|<font color="#F18638">Queens</font>]]''', '''[[Bronx|<font color="red">The Bronx</font>]]''' dan '''[[Staten Island|<font color="purple">Staten Island</font>]]''' ]]
[[New York City]], salah satunggaling [[daftar kota ingkang ageng ing donya|kota terbesar di dunia]], kaperang dados gangsal borough. Sebuah '''borough''' inggih punika suatu bentuk pemerintahan mliginipun ingkang memimpin gangsal bagian konstituen menika saking [[Sejarah New York City (1898-1945)|kota terkonsolidasi]]. Secara teknis ing ngandapipiun Hukum Negara Bagian New York, sebuah "borough" inggih punika suatu [[penggabungan munisipal]] ingkang dipunbentuk ketika sebuah county gegayutan kaliyan kota lan desa gabungan ing salebeting.{{Citation needed|date=April 2010}} Punika sangat benten saking bentuk pemerintahan [[borough]] ingkang dipunterapaken ing wilayah sanesipun ing [[Tri-State Region]] lan [[Borough (Amerika Serikat)|daerah sanesipun ing Amerika Serikat]].
== Latar belakang ==
New York City asring dipunsebat secara sedayanipun dados gangsal Borough (''the Five Boroughs''); sebutan punika dipunginaaken kangge nyebat New York City tanpa ambigu, supados boten nyiptakaken kebingungan kaliyan borough katamtu utawi kaliyan [[wilayah metropolitan New York|wilayah metropolitan ingkang langkung ageng]]. Sebutan punika asring dipunginaaken dening politisi kangge ngalihaken fokus ing [[Manhattan]] lan manggenaken ingkang gangsalipun borough kasebut ing salebeting aktivitas politik ingkang adil. Sebatan Borough Terluar (''Outer Boroughs'') dipunginaaken kangge nyebut sedaya borough kejaba Manhattan (Meskipun pusat geografis kota punika manggen ing perbatasan [[Brooklyn]]/[[Queens]]).

Menu navigasi