Borough (New York City): Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
782 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(Kaca énggal: {{Inuseuntil|28 Pebruari 2013}} Gambar:5 Boroughs Labels New York City Map Julius Schorzman.png|thumb|right|300px|Lima Borough New York City: '''[[Manhattan|<font color="blue">1:&...)
 
 
[[Gambar:New York City Demographics 01 500px Julius Schorzman-yellowbrooklyn.png|300px|thumb|right|Persentase penduduk New York City di masing-masing borough: '''[[Manhattan|<font color="blue">Manhattan</font>]]''', '''[[Brooklyn|<font color="FFCC00">Brooklyn</font>]]''', '''[[Queens|<font color="#F18638">Queens</font>]]''', '''[[Bronx|<font color="red">The Bronx</font>]]''' dan '''[[Staten Island|<font color="purple">Staten Island</font>]]''' ]]
[[New York City]], salah satunggaling [[daftar kota ingkang ageng ing donya|kota terbesar di dunia]], kaperang dados gangsal borough. Sebuah '''borough''' inggih punika suatu bentuk pemerintahan mliginipun ingkang memimpin gangsal bagian konstituen menika saking [[Sejarah New York City (1898-1945)|kota terkonsolidasi]]. Secara teknis ing ngandapipiun Hukum Negara Bagian New York, sebuah "borough" inggih punika suatu [[penggabungan munisipal]] ingkang dipunbentuk ketika sebuah county gegayutan kaliyan kota lan desa gabungan ing salebeting.{{Citation needed|date=April 2010}} Punika sangat benten saking bentuk pemerintahan [[borough]] ingkang dipunterapaken ing wilayah sanesipun ing [[Tri-State Region]] lan [[Borough (Amerika Serikat)|daerah sanesipun ing Amerika Serikat]].

Menu navigasi