Titanic (film 1997): Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
162 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
wikisasi
(wikisasi)
}}
 
'''Titanic''' yaiku salah sawijine [[film]] epik, roman lan bencana iging [[Amerika Serikat]] kang digawe tahun [[1997]]. Sekenarione digawe denig sutradarane dhewe yaiku [[James Cameron]]. [[Film]] iki nyeritakake babagan Jack lan Rose (diparagani dening [[Leonardo DiCaprio]] lan [[Kate Winslet]]) kang padha-padha tresnane nanging dheweke kaloron duweni status sosial kang beda ing dhuwur kapal [[RMS Titanic]] kang keleb tanggal [[15]] [[April]] [[1912]].
 
Ide cerita Cameron rikala nggawe [[film]] iki entuk saka batang kapal [[RSM Titanic]], dheweke pengen nerusake pesen emosional saka kedadean kuwi lan mikir yen crita babagan katresnan kang diselang-seling karo bencana lan kepaten penting kanggo nyiptakake pesen kasebut. [[Film]] iki digawe wiwit tahun [[1995]]. Rekontruksi kapal [[Titanic]] digawe iging Playas de Rosarito, Baja [[California]]. Model skala lan teknik Computer-Generated Imagery (CGI) uga dianggo kanggo nggambarake kelebe kapal kasebut. [[Film]] iki didanai dening Paramount Pictures lan 20th Century Fox. Rikala semono Titanic dadi [[film]] kang paling larang sing tahu digawe, anggarane kira-kira nganti $200 juta.
Titanic entuk 14 nominasi ing acara Academy Awards tahun 1998 la bisa menangake 11 ing antawise, kelebu Film kang paling apik lan Sutradara paling apik. Film iki uga didadekake film kang paling laris sadawane mangsa suwene 12 tahun lan nembe tahun 2010 film iki dikalahake dening film James Cameron liyane kang judhule Avatar. Ukara paribasan kang misuwur saka film iki yaiku "nothing on earth could come between them" utawa ing basa Indonesia "tiada sesuatu pun di bumi yang sanggup memisahkan mereka" lan yen diJawake “Ora ana siji-sijia ing donya iki kang saguh misahake dheweke kaloron”. Tanggal 4 April 2012, versi 3 dimensi saka film iki diputerake ig bioskop (versi iki kereb diwartani Titanic 3D). Diputerake meneh kanggo mengeti 100 tahun kelbe kapal RSM Titanic.
 
Titanic entuk [[14]] nominasi ing acara Academy Awards tahun [[1998]] lalan bisa menangake [[11]] ing antawise, kelebu Film kang paling apik lan Sutradara paling apik. [[Film]] iki uga didadekake [[film]] kang paling laris sadawane mangsa suwene [[12]] tahun lan nembe tahun [[2010]] film iki dikalahake dening [[film]] [[James Cameron]] liyane kang judhule [[Avatar]]. Ukara paribasan kang misuwur saka [[film]] iki yaiku ''"nothing on earth could come between them"'' utawa ing basa Indonesia ''"tiada sesuatu pun di bumi yang sanggup memisahkan mereka"'' lan yen diJawake “Ora ana siji-sijia ing donya iki kang saguh misahake dheweke kaloron”. Tanggal [[4]] [[April]] [[2012]], versi [[3]] dimensi saka [[film]] iki diputerake ig bioskop (versi iki kereb diwartani Titanic 3D). Diputerake meneh kanggo mengeti [[100]] tahun kelbekelebe kapal [[RSM Titanic]].
 
==Paraga Film Titanic==
1.047

besutan

Menu navigasi