Fungi: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
24 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (r2.7.3) (Bot: Ngowahi gd:Fungas)
 
== Tangkar-tumangkar ==
Fungi tangkar-tumangkar sacara [[seksual]] lan [[aseksual]]. Tangkar-tumangkar seksual kanthi cara: loro [[hifa]] saka jamur sing béda nglebur tumuli mbentuk [[zigot]] banjur zigot tuwuh dadi badan woh, éwadéné tangkar-tumangkar [[aseksual]] kanthi cara : mbentuk [[spora]], mawa [[tunas]] utawa [[fragmentasi hifa]]. Jamur duwé kothak spora sing disebut [[sporangium]]. Ing njero sporangium ana spora. Conto jamur sing mbentuk spora yaiku Rhizopus. Conto jamur sing mbentuk tunas yaiku Saccharomyces. Hifa jamur bisa kapurus lan saben fragmen bisa tuwuh dadi badan woh.
 
== Posisi fungi ing taksonomi ==

Menu navigasi