Kéwan nggayemi: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
154 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
[[Tragulidae]] {{br}}
}}
'''Kéwan Pemamah Biak ''' ''('''ruminansia''')'' inggih menika klompok [[kéwan]] mamalia ingkang saged mamah panganan ping kalih, saéngga klompok kéwan menika dipunwastani kéwan pemamah biak.<ref name="internet1">{{id}}[http://id.shvoong.com/exact-sciences/biology/2162354-sistem-pencernaan-makanan-pada-hewan/ Pencernaan hewan ruminansia](dipunundhuh 30 November 2012)</ref> Ing sistem klasifikasi manungsa kaliyan ruminansia menika nggadhahi ciri ingkang sami saking sistem pencernaanipun.<ref name="internet1"/> Tuladhanipun kéwan pemamah biak inggih menika [[sapi]], [[kebo]], [[kelinci]], [[kancil]], [[wedhus]], [[kidang]], [[bison]], lan [[jerapah]].<ref name="internet1internet2">{{id}}[http://www.pojok-vet.com/Peternakan/sistem-dan-proses-pencernaan-pada-hewan-ruminansia.html Pencernaan Ruminansia](dipunundhuh 30 November 2012)</ref>
 
== Alat Pencernaan ==
== Mékanisme Pencernaan ==
 
Panganan ingkang arupi sesuketan ingkang sampun dimamah ing salebeting lambé lajeng mlebet ing ''rumen'' liwat esophagus.<ref name="internet1"/> Panganan kasebat disimpen sawatawis ing bagéyan ''rumen''.<ref name="internet1"/> Salajengipun, panganan menika tumuju ''retikulum'' kaliyan dicerna ing selebetipun. Panganan ingkang sampun dicerna diwedalaken malih ing lambé.v=<ref name="internet1"/> Ing salebeting lambé dimamah malih lajeng dileg malih tumuju ''retikulum''. Prosès menika dipunwastani '''memamah biak'''.<ref name="internet1"/> Lajeng panganan mlebet ing ''omasum'', ing mriki toya dipunserep. Panganan dipunlajengaken tumuju ''abomasum''.<ref name="internet1"/> Ing Abomasum panganan dipuncerna lajeng mlebet ing usus alus ingkang lajeng dipunserep sari-sari panganan.<ref name="internet1"/> Déné sisa panganan ingkang boten dipunserep dipunkirim tumuju usus ageng.<ref name="internet1"/> Sasampunipun toyanipun dipunserep, sisa panganan ingkang sampun arupi ampas lajeng dipunwedalaken liwat [[anus]].<ref name="internet1"/>
 
 
1.502

besutan

Menu navigasi