Kéwan nggayemi: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
1.081 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
 
Kéwan pemamah biak nggadhahi alat pencernaan, kadosta rongga lambé ([[untu]]), [[esophagus]], [[lambung]], kaliyan [[usus]].<ref name="internet1"/> Untu ruminansia wonten jinis untu geraham ingkang ageng. Untu menika ginanipun kanggé nggiling kaliyan nggiles, sarta mamah sesuketan ingkang ngandhut [[selulosa]] ingkang awrat dipuncerna.<ref name="internet1"/> lambung ruminansia kawangun saking ''rumen'' ''(weteng ageng)'', ''retikulum'' ''(weteng gala)'', ''omasum'' ''(weteng lutab)'', kaliyan ''abomasum'' ''(weteng masam)''.<ref name="internet1"/> ''Abomasum'' menika minangka ingkang dados lambung saéstunipun ingkang ugi dipungadhahi mamalia sanèsipun.<ref name="internet1"/>
 
== Mékanisme Pencernaan ==
 
Panganan ingkang arupi sesuketan ingkang sampun dimamah ing salebeting lambé lajeng mlebet ing ''rumen'' liwat esophagus.<ref name="internet1"/> Panganan kasebat disimpen sawatawis ing bagéyan ''rumen''.<ref name="internet1"/> Salajengipun, panganan menika tumuju ''retikulum'' kaliyan dicerna ing selebetipun. Panganan ingkang sampun dicerna diwedalaken malih ing lambé.v=<ref name="internet1"/> Ing salebeting lambé dimamah malih lajeng dileg malih tumuju ''retikulum''. Prosès menika dipunwastani '''memamah biak'''.<ref name="internet1"/> Lajeng panganan mlebet ing ''omasum'', ing mriki toya dipunserep. Panganan dipunlajengaken tumuju ''abomasum''.<ref name="internet1"/> Ing Abomasum panganan dipuncerna lajeng mlebet ing usus alus ingkang lajeng dipunserep sari-sari panganan.<ref name="internet1"/> Déné sisa panganan ingkang boten dipunserep dipunkirim tumuju usus ageng.<ref name="internet1"/> Sasampunipun toyanipun dipunserep, sisa panganan ingkang sampun arupi ampas lajeng dipunwedalaken liwat [[anus]].<ref name="internet1"/>
 
 
 
 
1.502

besutan

Menu navigasi