Pembuluh Darah: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
8 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
# Sesak nafas, gejala punika saged dipuntemuaken ing gagal jantung, menika sebap mlebete cairan ing rongga udara ing paru-paru [[Kongesti pulmoner]] utawi [[edema pulmoner]]. Ing stadium miwit saking gagal jantung, penderita ngeraosaken sesak nafas namung ing aktivitas fisik.
Kelelahan lan Kepenatan, inggih punika menawi jantung boten efektif anggene ngompo, mila aliran getih ing otot selami ngelampahi aktivitas menawi kirang, nyebapaken penderita ngeraos lemes lan kesel. Gejala punika asring asifat enteng, kangge ngatasi penderita biasanipun ngurangi aktivitas secara tahap.
# Palpitasi (jantung debar-debar), biasanipun tiyang ingkang boten mertelaake denyut [[jantung]], ananging ing kahanan katamtu (tuladhane menawi ingkang sehat ngelampahi [[olah raga]] abot utawi ngelampahi hal ingkang dramatis), menika saged ngeraosaken denyut jantung. Jantung punika saged denyut kuat utawi cepet utawi boten teratur.
# Ngelu lan pingsan, amergi penurunan aliran getih, denyut utawa irama jantung ingkang abnormal utawi amergi kemampuan ngompo ingkang ala, saged nyebapaken ngelu lan pingsan. Gejala punika saged dipunsebap kaliyan penyakit [[otak]] utawi [[saraf balung wingking]] utawi saged tanpa sebap ingkang serius. <ref name="internet1"/>
Pembuluh darah inggih punika bagian saking sistem sirkulasi lan fungsi ngalir getih ing sedaya salira. Jenis-jenis ingkang wigati, [[erteri]] lan [[vena]], ugi dipunsebat amargi sedaya punika mbeta getih medhal utawi mlebet ing jantung. Merdamel pembuluh getih bantu jantung kangge ngedaraken sel darah abrit utawi [[eritrosit]] ing sedaya salira. Lan ngedaraken sari panganan, oksigen lan mbeta medal karbon dioksida. Fungsi pembuluh darah arteri inggih punika ngedaraken getih saking jantung ing sedaya salira, ananging fungsi pembuluh darag vena ingggih punika ngaliraken getih saking jantung ing sedaya salira. <ref name="internet1"/>

Menu navigasi