Blabag indung: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
670 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
cTidak ada ringkasan suntingan
cTidak ada ringkasan suntingan
* [[ROM]]
* ''Power Connector'' <ref name="internet2"> [http://www.belajarpc.info/apa-itu-motherboard.htm], Motherboard (dipun-akses tanggal 04 November 2012) </ref>
 
== Bagéyan-bagéyan papan induk ==
Salah satunggaling bagéyan penting saking papan induk menika ''chipset''. ''Chipset'' ingkang kalebet [[IC]] kanthi ukuran alit menika gadhah fungsi inti. Ginanipun ''chipset'' menika kanggé ngatur aliran [[data]] wonten ing unit [[komputer]]. Bagéyan sanèsipun menika ''Integrated Drive Elevctronics'' utawi [[IDE]]. Fungsinipun [[IDE]] menika kanggé ngatur lan ngubungaken sedaya [[piranti kasar]] ingkang kawaos wonten ing [[komputer]] kadosta saluran [[CDROM]], [[hard disk]], lan ''disk drive'' sanèsipun. Bagéyan saklajengipun menika ''Intregrated Graphic Controller'' ingkang kalebet ''chip'' gegayutan kaliyan grafis.
 
 
2.549

besutan

Menu navigasi