Kanker: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
318 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Bentenipun tumor kaliyan kanker inggih menika:
Tumor kaperang dados kalih inggih menika tumor ganas kaliyan tumor jinak. Tumor jinak namung gesang saha wujudipun éwah ageng, boten sanget bahaya, saha boten nyebar ing [[jaringan]]. Menawi tumor ganas inggih menika kanker ingkang gesang kathi cepet, boten terkendali saha ngrusak jaringan sanésipun.<ref name="internet 2">{{id}}[http://www.cancerhelps.com/kanker.htm Bentenipun tumor kaliyan kanker](dipun unduh 01 November 2012) </ref>
==Jinis Kanker==
*[[Karsinoma]] yaiku kanker kang urip lan nyebar ing [[sel epitel]]
*[[Sarkoma]] yaiku kanker kang urip lan nyebar ing [[jaringan panunjang]]kayata ing [[payudara]]
*[[Leukemia]] yaiku kanker kang urip lan nyerang jaringan kang ngasilaken getih.
*[[Limfoma]] yaiku kanker kang nyerang jaringan limpa.
== Panyebab Kanker ==
Kanker dipun sebabaken saking pinten-pinten faktor, inggih menika:

Menu navigasi