Sutan Syahrir: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
32 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
c
typo
c (r2.7.1) (bot Menambah: pl:Sutan Syahrir)
c (typo)
|name = Sutan Syahrir
|image = Sjahrir.jpg
|office = PerdanaPerdhana MenteriMentri IndonesiaIndonésia
|order = 1
|term_start = [[14 November]] [[1945]]
|term_end = [[3 Juli]] [[1947]]
|president = [[Soekarno]]
|predecessor = ''TidakOra adaana, jabatan baruanyar''
|successor = [[Amir Sjarifoeddin]]
|office2 = MenteriMentri Dalam Negeri RepublikRépublik IndonesiaIndonésia|MenteriMentri Dalam NegeriNegri IndonesiaIndonésia
|order2 = 2
|term_start2 = [[14 November]] [[1945]]
|predecessor2= [[R.A.A. Wiranatakusumah]]
|successor2 = [[Sudarsono]]
|office3 = MenteriMentri LuarManca NegeriNegara RepublikRépublik IndonesiaIndonésia|MenteriMentri LuarManca NegeriNegara IndonesiaIndonésia
|order3 = 2
|term_start3 = [[14 November]] [[1945]]
|successor3 = [[Agus Salim]]
|birth_date = {{birth date|1909|3|5}}
|birth_place = {{flagicon|Belanda}} [[KotaKutha Padang Panjang|Padang Panjang]], [[SumateraSumatra BaratKulon]], [[HindiaHindhia BelandaWalanda]]
|death_date = {{death date and age|1966|4|9|1909|3|5}}
|death_place = {{flagicon|Swiss}} [[Zurich]], [[Swiss]]
|spouse = Maria Duchateau <br /> Siti Wahyunah
|children =
|profession = [[PolitikusPulitikus]]
|religion = [[Islam]]
|signature =
}}
'''Sutan Syahrir''' (ejaanéjaan lamabiyèn:'''Soetan Sjahrir''') ({{lahirmati|[[Padang Panjang]], [[Sumatra Kulon]]|5|3|1909|[[Zürich]], [[Swiss]]|9|4|1966}}) yaiku sawijining [[politikuspulitikus]] lan [[perdanaperdhana menterimentri]] pisanan ing [[IndonesiaIndonésia]].<ref name="internet1">{{id}}[http://nurulfikri.sch.id/index.php/isi-situs/kisah-inspiratif/53-kisah-inspiratif/178-sutan-syahrir-1909-1966.html nurulfikri.sch.id]</ref> IDhewekeDhèwèké njabat dadi [[PerdanaPerdhana MenteriMentri IndonesiaIndonésia]] saka [[14 November]] [[1945]] nganti tekan [[20 Juni]] [[1947]].<ref name="internet1"/> Syahrir ngedegakengedegaké [[Partai Sosialis Indonesia]] ana ing taun [[1948]].<ref name="internet1"/> Sutan mati ana ing pengasinganpangasingan nalika dadi tawanan politikpulitik lan dimakamkedikubur ing [[TMP Kalibata]], [[DaerahDhaérah Khusus IbukotaIbukutha Jakarta|Jakarta]].<ref name="internet1"/>
 
== Riwayat ==
== Babad slira ==
Syahrir lair saka pasangan Mohammad Rasad gelar Maharaja Soetan bin Soetan Leman gelar Soetan Palindih lan Puti Siti Rabiah kkang asaleasalé saka [[Koto Gadang, IV Koto, Agam||Koto Gadang]], [[KabupatenKabupatèn Agam|Agam]].<ref name="internet2">{{id}}[http://www.biografitokohdunia.com/2011/02/biografi-biografi-sutan-syahrir.html www.biografitokohdunia.com]</ref> <ref name="indo"> [http://www.sutansjahrir.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5&Itemid=6 www.sutansjahrir.com]</ref> Bapak saka Syahrir njabat dadi penasehatpenaséhat [[sultan Deli]] lan kepala jaksa (''landraad'') ing [[Kutha Medan|Medan]].<ref name="internet2"/> Syahrir bersaudaraseduluran seayahtunggal bapak karo [[Rohana Kudus]], aktivis lan [[wartawan]] wedokwadon kang terkenalmisuwur.<ref name="internet2"/> Syahrir sekolah ana ing ([[ELS]]) lan sekolah menengah ([[MULO]]) paling apingapik ing Kutha Medan, lan mbetaheken kumpul karo wong walandaWalanda lan buku-buku asing lan ratusanatusan novelnovèl Walanda.<ref name="internet2"/> Mbengine Sutan Ngamenngamèn ing [[Hotel De Boer]] (kinisaiki [[Hotel Natour Dharma Deli]]), hotelhotèl khusus kanggo tamu-tamu kulit putih.<ref name="internet2"/>
[[Gambar:COLLECTIE TROPENMUSEUM Groepsportret met leerlingen van de openbare Muloschool TMnr 60016264.jpg|thumb|left|300px|Sekolah MULO ing Medan (sekitar tahun 1925)]]
 
== Cathetan Sukusikil ==
{{reflist}}
 
8.252

besutan

Menu navigasi