Kondensator: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
105 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
{{inuseuntil|28 Pebruari 2013}}
'''Kondensator''' utawi asring dipunsebat minangka '''kapasitor''' inggih punika satunggaling piranti ingkang saged [[penyimpanan|nyimpen]] [[energi]] ing salebeting [[medan listrik]], kanthi cara ngempalaken ingkang boten seimbang internal saking [[muatan listrik]]. Kondensator gadhah satuan ingkang dipunsebat [[Farad]] saking nami [[Michael Faraday]]. Kondensator ugi dipuntepang minangka "kapasitor", nanging tembung "kondensator" taksih dipunginakaken ngantos sapunika<ref name="internet 1">[http://www.beteve.com/detail-1-16.html Kondensator] (dipununduh 21/10/2012)</ref>. Ingkang pisanan dipunsebat dening [[Alessandro Volta]] minangka ilmuwan [[Italia]] ing taun [[1782]] (dari bahasa Itali ''condensatore''), gegayutan kaliyan kemampuan piranti kangge nyimpen satunggaling muatan listrik ingkang inggil kabandhingake komponen sanesipun. Kathah saking basa lan negara ingkang boten ngginakaken [[basa Inggris]] taksih ngacu saking tetembungan basa Italia "condensatore", [[basa Perancis]] ''condensateur'', [[Indonesia]] lan [[Jerman]] ''Kondensator'' utawi [[Spanyol]] ''Condensador''.
 
* Kondensator gadhah kalih samparan lan kalih kutub inggih punika [[positif]] lan [[negatif]] sarta gadhah cairan [[elektrolit]] lan biasanipun wujudipun tabung.
# [[Kondensator variabel]] (nilai kapasitasnya dapat diubah-ubah)
 
== LihatDeleng pulauga ==
* [[Komponen elektronik]]
 
== CatetanCathetan sikilsuku ==
{{reflist}}
 
317

besutan

Menu navigasi