Samawéda: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
17 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
gambar
c (Bot: Nambahaké zh,pl,fr,be,es,or,it,de,ja,ml,simple,sa,sv,hi,pt,eo,sk,ru,en,kn,tr,no,th,uk,be-x-old,la,sl,mr,te,ne,lt)
(gambar)
{{inuseuntil|28 Pebruari}}
{{Hindu sastra}}
 
'''Samaweda''' ([[Sanskerta]]: सामवेद, sāmaveda, saking urat tembung sāman "wirama" + [[weda]] "pengetahuan") inggih punika kempalan mantra-mantra ingkang dipunparingi tanda wirama. '''Samaweda minangka perangan saking [[Catur Weda]] ingkang dipunsebat ugi "Kidung Weda Suci". Samaweda ngemot 1875 mantram, dene 1800 mantram minangka pangulangan saking [[Rgveda]] saha 75 mantram sanesipun panci kasusun wonten ing sastra punika.

Menu navigasi