Parasurama: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
52 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
gambar
c (Bot: Nyingkiraké hi,pt,pl,ru,fr,en,es,ta,th,uk,it,de,ml,bn,br,el,gu,mr,te,simple,ne,sv (strongly connected to jv:Resi Ramabhargawa))
(gambar)
{{inuseuntil|28 Pebruari 2013}}
[[Gambar:Parasurama.jpg|thumb|Parasurama Awatara]]
 
 
'''Parasurama''' (Dewanagari|Sansekerta: परशुरामभार्गव; Parashurāma Bhārgava) utawa ing [[Indonesia]] kala mangsa kasebut Ramaparasu, yaiku asmane paraga [[Ciranjiwin]] (abadi) ana ing ajaran [[agama]] [[Hindu]]. Asma Parashurama ateges "Rama mawi gaman [[kapak|pethèl]]". Asma liyane yaiku [[Bhagarwa]] (Keturunan Maharesi [[Bregu]]). Parasurama kawentar mewnawa [[awatara]] [[Wisnu]] kaping enem lan gesang ana ing jaman [[Treta Yuga]]. Ana ing jaman iki akeh para kaum [[satriya]] kang padha prang siji lan sijine saengga gawe risak lan ngosik katentremaning donya. [[Wisnu]] minangka dewa kang njaga alam, lair kanthi wujud [[Brahmana]] kang angker, yaiku [[Rama]] putra [[Jamadagni]], kanthi ancas mbrasta para [[satriya]]. <ref name= " internet 1"> {{id}}[http://id.wikipedia.org/wiki/Parasurama](dipunundhuh tanggal 26 September 2012)</ref>

Menu navigasi