Gutasi: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
58 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(Kaca énggal: {{Inuseuntil|28 Pebruari 2013}} thumb|250px|Gutasi dapat diamati sebagai titik-titik air di tepi daun. '''Gutasi''' in...)
 
| separator =
| postscript =
}}</ref> Proses gutasi kedadosankédadosan ing struktur ron sami [[stomata]] ingkang dipunasmani [[hidatoda]].<ref name="Biology Questions and Answers"/> Gutasi saged diamati kaliyantukulekaliyantukulè tetestètès-tetestètès toya ing pinggir ron ingkang kasusun teratur.<ref name="Rajan"/>
 
Tingkat kedadosankédadosan gutasi menikaménika rendah dipunbandingakendipunbandingakén kaliyan transpirasi.<ref name="Rajan"/> Gutasi ugi langkung wontenwontén observasiobsérvasi saking transpiirasi .<ref name="Rajan"/> Titik-titik toya ing pinggir godong kedadosankédadosan amergiamérgi gutasi ing injing asring luput anggeneanggènè negesakenégésaké dados [[embun]].<ref name="Rajan"/>
 
== MekanismeMèkanismé ==
MedalipunMédalipun toya ngelampahingèlampahi prosesprosès gutasi kedadosankédadosan amergiamérgi wontenwontén tekanan positif oyot.<ref name="Rajan"/> menawiménawi laju transpirasi rendah, oyot lajenglajéng nyerepnyérép toya saha mineralminéral, sahingga toya ingkang mlebetmlébét ing jaringan langkung katah menawi dipunucalakendipunucalakén medalmèdal.<ref name="Rao">{{en}}
{{Citation
| first = DK
| publisher = Ratna Sagar
|ISBN=9788183323789}} ({{google books with page|f7Ps7CEM_RgC|lihat|66| Perbedaan transpirasi dan gutasi}})
</ref> kahanan ingkang botenbotén dukung kedadosankédadosan tekanantékanan oyot kadasta suhu asrepasrép saha lemahlémah ingkang garing ngambat kedadosankédadosan gutasi.<ref name="Rajan"/>
 
MenawiMénawi transpirasi kedadosankédadosan ing [[stomata]], mila gutasi kedadosan ing struktur khusus ingkang asmanipun Bila hidatoda.<ref name="Rajan"/> Hidatoda asring dipunsebatdipunsébat dados sebagai stomata toya.<ref name="Rajan"/> Hidatoda panggenanipunpanggènanipun ing ujung saha ing pinggir godong.<ref name="Rajan"/> menawiménawi mekatenmékatén, titik-titik toya badhebadhè ketingal ing ujung saha pinggir godong.<ref name="Rajan"/>
 
Gutasi menikaménika asring kedadosankédadosan ing ndalu, ananging kedadosankédadosan ugi ing injing..<ref name="Rajan"/> Laju gutasi menikaménika dipunmangertosi ing tanduran ''Colocasia nymphefolia''.<ref name="Soni">{{en}}
{{Citation
| first = NK
| publisher = Tata McGraw-Hill Education
|ISBN=9780070681774}} ({{google books with page|RvBe_bCQAukC|lihat|147| Hidatoda sering ditemukan pada...}})
</ref> Gutasi ingkang katah kedadosankèdadosan ing tanduran toya, herba, saha suketsukèt-suketansukètan. <ref name="Soni"/>
Gutasi inggih punika pembesaran tetesan toya, dipunsebapakendipunsèbapakèn dening tekana oyot ing tanduran katamtu. A-12
 
== Kualitas Toya Kasil gutasi ==

Menu navigasi