Kondensator: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
5 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
 
* Kondensator gadhah kalih samparan lan kalih kutub inggih punika [[positif]] lan [[negatif]] sarta gadhah cairan [[elektrolit]] lan biasanipun wujudipun tabung.
:[[Gambar:Polarized_kondensator_symbol_3Polarized kondensator symbol 3.jpg]] ''Lambang kondensator (gadhah kutub) ing skema elektronika.''
 
* Menawi jinis ingkang satunggal malih kathah nilai kapasitasipun langkung andhap, boten gadhah kutub positif utawi negatif ing samparan, kathaipun wujudipun bunder pipih warni coklat, abrit, ijo lan sanesipun kados tablet utawi kancing rasukan.
 
Nanging biasanipun lan kondisi sarta [[artikulasi]] [[basa]] saben negara manut saking masyarakat ingkang langkung asring nyebataken. Sapunika biasanipun tiyang kasebat namung nyebataken salah satunggaling nami ingkang langkung dominan dipunginakaken utawi langkung asring dipunpireng. Ing mangsa punika, kondensator asring dipunsebat kapasitor (''capacitor'') utawi kosok wangsulipun ingkang wonten ilmu elektronika dipunsingkat kanthi aksara ('''C''').
[[Gambar:KapasitorLithium Ionen Kondensator.jpg|thumb|right|250px|Kapasitor dalamLithium rangkaianIonen elektronikKondensator]]
 
== Kapasitansi ==
317

besutan

Menu navigasi