Kondensator: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
32 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(Kaca énggal: '''Kondensator''' utawi asring dipunsebat minangka '''kapasitor''' inggih punika satunggaling piranti ingkang saged nyimpen energi ing salebeting [[medan listrik...)
 
{{inuseuntil|28 Pebruari 2013}}
'''Kondensator''' utawi asring dipunsebat minangka '''kapasitor''' inggih punika satunggaling piranti ingkang saged [[penyimpanan|nyimpen]] [[energi]] ing salebeting [[medan listrik]], kanthi cara ngempalaken ingkang boten seimbang internal saking [[muatan listrik]]. Kondensator gadhah satuan ingkang dipunsebat [[Farad]] saking nami [[Michael Faraday]]. Kondensator ugi dipuntepang minangka "kapasitor", nanging tembung "kondensator" taksih dipunginakaken ngantos sapunika. Ingkang pisanan dipunsebat dening [[Alessandro Volta]] minangka ilmuwan [[Italia]] ing taun [[1782]] (dari bahasa Itali ''condensatore''), gegayutan kaliyan kemampuan piranti kangge nyimpen satunggaling muatan listrik ingkang inggil kabandhingake komponen sanesipun. Kathah saking basa lan negara ingkang boten ngginakaken [[basa Inggris]] taksih ngacu saking tetembungan basa Italia "condensatore", [[basa Perancis]] ''condensateur'', [[Indonesia]] lan [[Jerman]] ''Kondensator'' utawi [[Spanyol]] ''Condensador''.
 
5.490

besutan

Menu navigasi