Temulawak: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
6 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
== Khasiat ==
 
Temulawak nduwèni khasiat laktagoga, kolagoga, antiinflamasi, tonikum lan diuretik. Minyak atsiri temulawak uga nduwèni khasiat fungistatik ing akèh jinis [[jamur]] lan bakteriostatik ing mikroba ''Staphyllococcus sp.'' dan ''Salmonella sp.''
 
Kontèn kolagoga saka temulawak nduwèni mupangat kanggo ningkataké prodhuksi lan sèrèksi empedu sing kerjané kolekinetik lan koleretik, diéwangi kanthi kerja kolekinetik dilakokaké dening fraksi kurkuminoid, déné kerja kolerotik dilakokaké dening komponèn saka fraksi minyak atsiri. Kasilé kanthi ningkataké prodhuksi cairan empedu, mula partikel padhet ing kandung empedu bisa kelong. Kahanan iki ngelongi kolik empedu, weteng kembung amarga gangguan metabolisme [[lemak]] lan ngudhunaké kadar [[kolesterol]] getih sing dhuwur. <ref>[http://temulawak.org/sifat-dan-kandungan-kimia-temulawak/ Sifat dan Khasiat]</ref>
 
 
 
Kontèn kolagoga saka temulawak nduwèni mupangat kanggo ningkataké prodhuksi lan sèrèksi empedu sing kerjané kolekinetik lan koleretik, diéwangi kanthi kerja kolekinetik dilakokaké dening fraksi kurkuminoid, déné kerja kolerotik dilakokaké dening komponèn saka fraksi minyak atsiri. Kasilé kanthi ningkataké prodhuksi cairan empedu, mula partikel padhet ing kandung empedu bisa kelong. Kahanan iki ngelongi kolik empedu, weteng kembung amarga gangguan metabolisme [[lemak]] lan ngudhunaké kadarkadhar [[kolesterol]] getih sing dhuwur. <ref>[http://temulawak.org/sifat-dan-kandungan-kimia-temulawak/ Sifat dan Khasiat]</ref>
 
== Deleng uga ==
1.502

besutan

Menu navigasi