Temulawak: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
1 bèt wis dibusak ,  8 taun kepungkur
Miturut eksplorasi, rimpang temulawak ngandhut akèh zat kimiawi sing mènèhi èfèk positif kanggo [[organ]] manungsa kayata [[empedu]], [[hati]], lan [[pankréas]]. Prabawané kanggo empedu yaiku bisa nyegah kawanguné watu lan kolesistisis. Ing ati, zat temulawak ngrangsang sèl ati nggawé empedu, nyegah [[hépatitis]], lan lara ati, ngéwangi ngudhunaké kadar SGOT lan SGPT uga kanggo anti-hepatotoksik. Kejaba iku, temulawak uga bisa ngrangsang fungsi penkréas, nambah seléra mangan, ngrangsang mlakuné sistem [[hormon]] metabolisme lan fisiologi awak. <ref>[http://agricenter.jogjaprov.go.id/index.php?action=generic_content.main&id_gc=136 Temulawak (Curcuma xanthorrhiza)]</ref>
 
== Komponèn Rimpang TeulawakTemulawak ==
 
* Pati 48.18% - 59.64% - mbantu prosès metabolisma lan fisiologi [[organ]] awak.
 
* Xanthorrhizol
 
 
 
== Deleng uga ==
1.502

besutan

Menu navigasi