Gamelan Bali: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
47 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
c (Robot: Perubahan kosmetika)
 
== Bahan ==
kaya Gamelan jawa, bahan kanggo nggawé ricikan Gamelan Bali padha karo bahan Gamelan Jawa.<ref name="buku1"/> Yaiku campuran antarané [[Tembaga]] lan [[Wesi]].<ref name="buku1"/> Tabuh kang dinggo uga padha, yaiku kayu.<ref name="buku1"/> Tabuh kanggo Jiyèng, Reyong, lan Kethuk bentuk kayuné cilik dawa lan pucuké diblebet [[kayukain]] lan pluntur kaya tabuh bonang ing gamelan jawa, banjur tabuh Kanthil, Gangse, Kenong lan Jublak uga saka kayu nanging bentuké kaya sungu.<ref name="buku1"/> Bentuk tabuh kanggo jigog padha karo bentuk tabuh Gong.<ref name="buku1"/>
 
== Cathetan suku ==
866

besutan

Menu navigasi