Lempongan Pèrsi: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
20 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
wkf
({{Link FA|hr}})
(wkf)
[[Gambar:Persian Gulf map.png|300px|right|thumb|Peta Teluk Persia.]]
 
'''Teluk Persia''' iku terusané [[Teluk Oman]] antara [[Jazirah Arab]] lan [[Iran]]. [[Segara jero]] sing jembaré 233.000 km² iki dihubungaké karo [[Teluk Oman]] ing sisih [[wétan]] déning [[Selat Hormuz]], lan pucuk kulon ditandhani ananing dhèlta kali utama [[Shatt al-Arab|Arvand Rood]], sing nggawa [[banyu]] saka [[Kali Karun|Karun]], [[Kali Eufrat|Eufrat]] lan [[Kali Tigris|Tigris]]. Jembar wilayahé 241.000 km². Dawané [[989]] kilometer sing ngubungaké utamané Iran karo [[Arab Saudi]] kanthi pamisah sing paling cedhak watara [[56]] [[km]] ing [[Selat]] Hormuz.
== Pranala njaba ==
11.904

besutan

Menu navigasi