Soedirman: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
258 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
 
Soedirman langkung awrat anggenipun nglampahi gesangipun, amargi paru-parunipun penjenange namung kantun setunggal ingkang saged dipunagem. Salajengipun [[Yogyakarta][ dipunpundhut denng Belanda, sanadyan sempet dipunkuwasai Indonesia nalika [[Seranagan Umum I Maret 1949]]. Nalika samanten, Presiden [[Soekarno]] lan [[Mohammad Hatta]] lan saperangan anggota kabinet dipuncekel dening tentara [[Belanda]]. Amargi kahanan ingkang awrat, Soeharto kanthi dipuntandu mimpin perang. Panjengane pindah-pindah ngantos 7 sasi saking wana dumugi wana, saking gunung ing gunung kanthi kahanan gerah ingkang awrat. Sanadyan tasih kersa mimpin perang, panjenengane kondur.
 
Sasampunipun [[Belanda]] nyerahaken kepuloan nusantara dados [[Republik Indonesia Serikat]] ing [[Konferensi Meja Bundar]] taun 1949 ing [[Den Haag]], Jendral Soedirman kondur ing [[Jakarta]] bebarengan kaliyan Presiden [[Soekarno]] lan [[Mohammad Hatta]].
 
== Pranala njaba ==

Menu navigasi