Menyang kontèn

Ménaka: Béda antara owahan

15 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
 
Sawise teka ing papan patujon, Dewa [[Bayu]] nyebarake wewanginane Menaka kanggo mancing asmara [[Wiswamitra]]. Sawise Wiswamitra melèk, Dewa [[Bayu]] nyingkap kain kang dienggo Menaka. Nalika kuwi, Dewa [[Kama]] manah Wiswamitra nganggo panah asmara. Pangkasane, nepsu asmara Wiswamitra thukul kanggo nyenengi Menaka. Wis pirang-pirang taun kekarone sesambungan, nanging Wiswamitra pungkasane sadar yen Menaka mung sawijining godan kang diwenehake dening [[Indra]] kanggo nggoda tapane. Kanthi soroting mripat kang mancarake kamuntaban, Wiswamitra mandeng Menaka. Menaka gemetar kawedèn lan njaluk pangapura marang Wiswamitra supaya ora dikutuk, amarga dheweke mung nindakake tugas.
 
[[id:Menaka]]
6.407

besutan