Menyang kontèn

Ménaka: Béda antara owahan

688 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
 
Sawijining dina, dheweke diutus dening [[Indra]], Raja para [[Dewa (Hindu)|Dewa]], supaya nggagalake tapa kang ditindakake dening [[Wiswamitra]]. Nanging dheweke dadi wedi nindakake tugase kanthi dhewean, amarga dheweke ngerti yen kutukane [[Wiswamitra]] kang lagi nesu medeni banget. Pungkasane Indra njamin yen dheweke dikancani dening Dewa [[Bayu]] lan Dewa [[Kama]]. Sawise yakin kanthi jaminan [[Indra]], Menaka numuju ing papan partapaan [[Wiswamitra]].
 
 
Sawise teka ing papan patujon, Dewa [[Bayu]] nyebarake wewanginane Menaka kanggo mancing asmara [[Wiswamitra]]. Sawise Wiswamitra melèk, Dewa [[Bayu]] nyingkap kain kang dienggo Menaka. Nalika kuwi, Dewa [[Kama]] manah Wiswamitra nganggo panah asmara. Pangkasane, nepsu asmara Wiswamitra thukul kanggo nyenengi Menaka. Wis pirang-pirang taun kekarone sesambungan, nanging Wiswamitra pungkasane sadar yen Menaka mung sawijining godan kang diwenehake dening [[Indra]] kanggo nggoda tapane. Kanthi soroting mripat kang mancarake kamuntaban, Wiswamitra mandeng Menaka. Menaka gemetar kawedèn lan njaluk pangapura marang Wiswamitra supaya ora dikutuk, amarga dheweke mung nindakake tugas.
6.407

besutan