Menyang kontèn

Ménaka: Béda antara owahan

491 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
}}
Ing [[mitologi]] [[Hindu]], '''Menaka''' ([[basa Sanskerta]]: मेनका; ''Ménakā'') yaiku jeneng sawijining [[widadari]] saka kahyangan kang ayu banget. Sebagian crita uripe ana ing [[Ramayana]] lan [[Adiparwa]]. Ing [[Ramayana]], Menaka minangka widadari kang nggoda [[Wiswamitra]], dene ing [[Adiparwa]], Menaka dicritakake minangka ibu saka [[Sakuntala]].
 
== Menaka lan Wiswamitra ==
 
Sawijining dina, dheweke diutus dening [[Indra]], Raja para [[Dewa (Hindu)|Dewa]], supaya nggagalake tapa kang ditindakake dening [[Wiswamitra]]. Nanging dheweke dadi wedi nindakake tugase kanthi dhewean, amarga dheweke ngerti yen kutukane [[Wiswamitra]] kang lagi nesu medeni banget. Pungkasane Indra njamin yen dheweke dikancani dening Dewa [[Bayu]] lan Dewa [[Kama]]. Sawise yakin kanthi jaminan [[Indra]], Menaka numuju ing papan partapaan [[Wiswamitra]].
6.407

besutan