Hindhu: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
17 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
c
sithik
c (sithik)
[[Gambar:Aum.svg|thumb|Lambang ''[[Aum]]'', lambang suci Agama Hindhu]]
'''Agama Hindhu''' iku uga dikenal kanthi sesebutan ''Sanātana Dharma'' ("Pepener Langgeng") lan ''Vaidika-Dharma'' ("Ngèlmu kang Bener") mujudaké salah sijining [[agama]] [[donya]]. Agama iki terusané agama WédhéaWéda ([[Brahmanisme]]) sing dadi kapercayané bangsa Indo-Iran ([[Arya]]). Dinuga, agama iki wiwit ana antara tahun 3.102 -1.300 SM. Yèn dideleng seka akèhé umat, Hindhu ana ing urutan telu sawisé [[Kristen]] lan [[Islam]].
 
SaliyanéIng Indonésia, saliyané ing [[Bali]] lan [[Lombok (pulo)|Lombok]], ing [[Tanah Jawa]] panganuté agama iki uga akèh, utamané ing [[Tengger]], [[KabupatenKabupatèn Banyuwangi|Banyuwangi]] lan akèh tlatah ing [[Jawa Tengah]].
 
Kitab suci utama umat Hindu iku [[Caturwéda]] sing kabangun saka ''[[Rgwéda]]'', ''[[Samawéda]]'', ''[[Yajurwéda]]'' lan ''[[Atharwawéda]]''.
 
== Pranala jabanjaba ==
* {{id}}[http://www16.brinkster.com/okanila/phdi/default.asp Parisada Hindu Dharma Indonesia (PHDI)]
* {{id}}[http://www.agnihoma.org Agnihoma.org] Media Hindu Online, Hindu Nusantara Terlengkap
[[Kategori:Kapercayan]]
[[Kategori:Agama]]
[[Kategori:Hindu|*]]
 
{{Link FA|hr}}

Menu navigasi