Sinta: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
773 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
Tidak ada ringkasan suntingan
 
Kaya paraga kang misuwur ing legenda [[Hindu]] liyane, Sita uga misuwur kanthi pirang-pirang paraga, kayata, minangka putri [[Raja]] [[Janaka]], dheweke jejuluk '''Janaki'''; minangka putri [[Mithila]], dheweke jejuluk '''Maithili'''; minangka garwane [[Rama]], dheweke jejuluk '''Ramaa'''. Amarga saka [[Krajaan Wideha]], dheweke uga dikenal kanthi jeneng '''Waidehi'''.
 
== Asal-usul ==
[[Ramayana]] nyeritakake yen Sita ora putrine [[Janaka]]. Sawijining dina [[Krajaan Wideha]] lagi kena musibah, para wargane akeh kang kaluwen. Janaka minangka raja nganakake upacara utawa [[yadnya]] ing sawahkanthi cara ngluku. Banjur mata lukune nerak pethi kang isine bayi wedok. Bayi iku dijupuk lan didadekake anak angkat titipan [[Pertiwi]], dewi bumi lan kasuburan.
 
Sita dirumati ing Mithila, ibu kota Wideha dening Janaka lan Sunayana, permaisurine. Sawise gedhe, Janaka nganakake sayembara kanggo ngentuke jodhone Sita. Sayembarane iku awujud menthangake gendewa kang abot warisane [[Dewa]] [[Siwa]]. Sayembara iki dimenangkan dening [[Rama]], pangeran saka [[Kerajaan Kosala]]. Sawise nikah Sita melu Rama urip ing [[Ayodhya]], ibu kota Kosala.
 
== Pranala njaba ==
5.491

besutan

Menu navigasi