Alas: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
10 bèt wis dibusak ,  10 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (r2.7.2+) (bot Menambah: tt:Урман)
Tidak ada ringkasan suntingan
[[Gambar:Forest on San Juan Island.jpg|right|thumb|250px|Sawijining alas ing Pulo San Juan, [[Amérika Sarékat]].]]
'''Alas''' iku sawijining kawasan sing dituwuhi [[wit|wit-witan]] sing ketel. Kawasan-kawasan kaya iki ana ing wilayah-wilayah sing amba ing donya lan nduwèni fungsi minangka penampung [[karbon dioksida]] (''carbon dioxide sink''), [[habitat]] [[sato kéwan]], modulator [[arus hidrologika]], sarta pelestari [[lemah]], lan minangka salah siji aspekaspèk [[biosferbiosfér]] [[Bumi]] sing paling wigati.
 
Alas iku wangun kauripan sing kasebar ing saindhenging donyandonya. Kita bisa nemokaké alas ing dhaérah [[tropis]] lan ing dhaérah sing hawané anyep, ing dhataran cendhèk lan ing [[pagunungan]], ing [[pulo]] cilik lan ing [[bawana]] gedhé.
 
== Deleng uga ==
38

besutan

Menu navigasi