Pacul: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
223 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (r2.5.4) (bot Menambah: fa:کج‌بیل, he:מעדר)
Tidak ada ringkasan suntingan
'''Pacul''' kalebu salah sijiné alat utawa piranti [[tradhisional]] kang digunakaké ing pertanian.<ref name="internet2"/> Pacul digunakaké kanggo ndhudhug [[lemah]], kanggo ngresiki lemah saka [[suket]] utawa kanggo ngratakaké lemah.<ref name="internet2"/> Pacul isih digunakaké nganti jaman saiki, ananging kanggo ngolah lemah kang luwih amba buyasané nggunakaké [[bajak]] utawa [[traktor]].<ref name="internet2"/>
Pacul biyasané digawé saka kayu lan [[wesi]].<ref name="internet2"/> [[Kayu]] dadi dangangan utawa gagang pacul lan ing bonggol kayu ana wesi kang pancen digawé tipis lan landhep supaya kena kanggo macul.<ref name="internet2">{{id}}[http://distan.riau.go.id/index.php/profil-riau/sejarah-riau/134-cangkul distan.riau.go.id](dipunundhuh tanggal 21 Juni 2011)</ref>
'''Pacul''' kui ora namun digunaake ing babagan pertanian. Pacul uga digunaake ngaduk bahan bangunan. Kanthi merguanaanke pacul, poro tukang bangunan iso nyampur kanthi rata bahan bangunan arupa wedi, semen, lan gamping.
 
==Sejarah==
31

besutan

Menu navigasi