Menyang kontèn

Tawang Mangu: Béda antara owahan

100 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
c
-{{inuseuntil|30 Aril 2011}}, typo, +kat
Tidak ada ringkasan suntingan
c (-{{inuseuntil|30 Aril 2011}}, typo, +kat)
[[Gambar:Tawang mangu.jpg|thumb|250px|Tawang Mangu Nengsemakeningkan nengsemaken]]
{{inuseuntil|30 Aril 2011}}
'''Tawang manguMangu''' inggih menika salah sawijiningsatunggiling papan wisata wonten ing Kuthakitha [[Solo]] leresipun wonten ing celakipun sangandhaping [[Gununggunung Lawu|redi Lawu]]. <ref name="tawang">[http://www.surakarta.go.id/news/dinas.kebudayaan.dan.pariwisata.html dinas Pariwisata Solo](diunduhdipunundhuh tanggal 7 April 2011)</ref> Hawa wonten ing Tawang manguMangu menika asrep, lan kabut menawi wonten panggénanpanggènan kang nginggil. <ref name="tawang"/> Setunggal jam ”perjalanan”lelampahan saking kitha Kitha Solo tumuju ingdhumateng Tawang Mangu, utawi kirang langkung 50 [[kilometer]] sesawanganipun ketingalkatingal éndah.<ref name="mang">[http://www.pasarsolo.com/tags/dinas-pariwisata-sukoharjo.html Dinas Pariwisata Surakarta](diunduhdipunundhuh tanggal 7 April 2011)</ref> Wonten [[sawah|sabin]] ingkang [[ijo]] royo-royo, lan jurang-jurang ingkang “curam”njuleg menawi sampun mlebet wewengkon Tawang mangu.<ref name="mang"/>
[[Gambar:Tawang mangu.jpg|thumb|250px|Tawang Mangu Nengsemaken]]
 
Tawang mangu inggih menika salah sawijining papan wisata wonten ing Kutha [[Solo]] leresipun wonten ing celakipun sangandhaping [[Gunung Lawu]]. <ref name="tawang">[http://www.surakarta.go.id/news/dinas.kebudayaan.dan.pariwisata.html dinas Pariwisata Solo](diunduh tanggal 7 April 2011)</ref>Hawa wonten ing Tawang mangu menika asrep, lan kabut menawi wonten panggénan kang nginggil. <ref name="tawang"/> Setunggal jam ”perjalanan” saking kitha Kitha Solo tumuju ing Tawang Mangu, utawi kirang langkung 50 kilometer sesawanganipun ketingal éndah.<ref name="mang">[http://www.pasarsolo.com/tags/dinas-pariwisata-sukoharjo.html Dinas Pariwisata Surakarta](diunduh tanggal 7 April 2011)</ref> Wonten sabin ingkang ijo royo-royo, lan jurang-jurang ingkang “curam” menawi sampun mlebet wewengkon Tawang mangu.<ref name="mang"/>
Wonten ing sakupengipun kathah Villavilla utawi wisma ingkang dipun séwakaken, “restoran”“rèstoran”, lan tiyang ingkang sadéan [[Satesaté]] keliling ingkang dados khasipun Tawang Mangu.<ref name="ung">[http://semarang.go.id/pariwisata/ Dinas Pariwisata Semarang](diunduhdipunundhuh tanggal 7 April 2011)</ref> Wonten ing Tawang Mangu menika nggadhahi papan wisata piyambak [[Grojokian sèwu]] ingkang inggilipun ngantos 1000m.<ref name="ung"/> sadéréngipun mlebet kedah tumbas karcis, ananging boten kuciwa, samangké dipungantos kaliyan sesawangan ingkang éndah lan nengsemaken.<ref name="ung"/> Tumuju ing grojokan sèwu menika kedhah minggah ing undhak-undhakan saking [[séla]] lan boten wiyar.<ref name="ing">[http://wisatasolo.com/wp/2008/06/cd-profil-dan-potensi-pariwisata-solo-surakarta/ Wisata Solo]9diunduh tanggal 7 April 2011)</ref>
 
Wonten ing kiwa tengen menika kathah wit-witan ingkang sampun tuwa umuré.<ref name="ing"/> Kadosta [[wit ringin]], [[wit jati]] ingkang ngrembuyung.<ref name="ing"/> Ananging ngatos-atos amargi wonten mrika kathah ingkang manggéni inggih menika atusan [[kethèk]] ingkang nakal lan nggangu [[wisatawan]]. Malah ngantos mendhet gawanipun wisatawan.<ref name="taw">[http://cityguide.kapanlagi.com/solo/telepon-penting/6080-dinas-pariwisata-seni-dan-budaya.html Pariwisayta Solo](diunduh tanggal 7 April 2011)</ref>
Wonten ing Tawang Mangu menika nggadhahi papan wisata piyambak [[grojogan Sèwu]] ingkang inggilipun ngantos 1000 m.<ref name="ung"/> Sadèrèngipun mlebet kedah tumbas karcis, ananging boten kuciwa, samangké dipungantos kaliyan sesawangan ingkang éndah lan nengsemaken.<ref name="ung"/> Tumuju ing [[grojogan]] Sèwu menika kedah minggah ing undhak-undhakan saking [[watu|sèla]] lan boten wiyar.<ref name="ing">[http://wisatasolo.com/wp/2008/06/cd-profil-dan-potensi-pariwisata-solo-surakarta/ Wisata Solo](dipunundhuh tanggal 7 April 2011)</ref>
Dumugi ing grojokan sèwu menika sesawanganipun katon éndah, wisatawan saged dolanan toya saremenipun.<ref name="taw"/> Menawi tumuju ing wétan kirang langkung 45menit saking Tawang Mangu mangké saged mrangguli [[Telaga Sarangan]] ingkan sesawanganipun boten kalah éndah lan nengsemaken.
Wonten ing kiwa tengen menika kathah [[wit]]-witan ingkang sampun tuwa umuré.<ref name="ing"/> Kadosta [[wit ringin]], [[wit jati]] ingkang ngrembuyung.<ref name="ing"/> Ananging ngatos-atos amargi wonten mrika kathah ingkang manggénimanggèni inggih menika atusan [[kethèk]] ingkang nakal lan nggangu [[wisatawan]]. Malah ngantos mendhet gawanipun wisatawan.<ref name="taw">[http://cityguide.kapanlagi.com/solo/telepon-penting/6080-dinas-pariwisata-seni-dan-budaya.html Pariwisayta Solo](diunduhdipunundhuh tanggal 7 April 2011)</ref> Dumugi ing grojogan Sèwu menika sesawanganipun katon éndah, wisatawan saged dolanan [[banyu|toya]] saremenipun.<ref name="taw"/> Menawi tumuju ing wétan kirang langkung 45 [[menit]] saking Tawang Mangu mangké saged mrangguli [[tlaga Sarangan]] ingkang sesawanganipun boten kalah éndah lan nengsemaken.
 
==Cathetan suku==
{{Reflist}}
 
{{stub}}
 
[[Kategori:Panggonan Wisata]]
[[Kategori:Artikel mawi basa krama]]
8.255

besutan