Grebeg Besar: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
4 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
+kategori
c (ngrapekake)
(+kategori)
''' Grebeg Besar ''' yaiku salah sawijining acara ing kutha [[Demak]]. Acara iki dianakaké saben wulan [[dhulhijjahDzulhijjah]], kanggo nyambut bada besar[[Besar]] (wulan haji). Perayaan kasebut diadakake kanggo nguri-uri budaya leluhur lan kanggo ngramekaké sasi besar, mula dijenengaké grebeg besar.
Perayaan grebeg besar iki wis dadi ciri khas ing kutha Demak. Grebeg besar iki tekan puncak'é tanggal 10 dhulhijjah. Cathetan sejarah Kabupaten Demak pancèn ora iso ucul saka usahané para Wali Sanga sing nyebarke agama Islam ing tanah [[Jawa]] abad XV. Sing paling utama yaiku [[Sultan Fatah]] lan [[Sunan Kalijaga]] sing diakoni dadi ''wong pinter'' lan duwé pengaruh ing sejarahé Kabupaten Demak. Saéngga ora kagèt yen akèh acara lan kagiyatan ritual sing dikenalke karo loro tokoh kasebut iseh ana nganti seprené lan dadi ritual sing mesti dientèni bebrayan Demak lan bebrayan njaba Demak <ref name="internet">{{id}}[http://citizennews.suaramerdeka.com/?option=com_content&task=view&id=1087 citizennews.suaramerdeka.com] (dipuntingali 8 Mei 2012) </ref>.
==Sejarah Grebeg Besar==
1.374

besutan

Menu navigasi