James Monroe: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
79 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
c
-{{inuseuntil | 30 Oktober 2011}}, typo
c (r2.7.1) (bot Menambah: ku:James Monroe)
c (-{{inuseuntil | 30 Oktober 2011}}, typo)
{{inuseuntil | 30 Oktober 2011}}
{{Infobox_President
| name=James Monroe
| nationality=AmerikaAmérika
| image=jamesmonroe-npgallery.jpg
| order=[[PresidenPrésidhèn AmerikaAmérika SerikatSarékat]] keka-5
| term_start=[[4 Maret]] [[1817]]
| term_end=[[4 Maret]] [[1825]]
| birth_place=[[Westmoreland County, Virginia]]
| death_date={{death date and age|1831|7|4|1758|4|28}}
| death_place=[[KotaKutha New York|New York]], [[New York]]
| religion=nominal [[GerejaGréja Episcopal diing AmerikaAmérika SerikatSarékat|Episkopal]] [http://www.adherents.com/people/pm/James_Monroe.html]
| spouse=[[Elizabeth Kortright Monroe]]
| occupation=[[Petani]]
| party=[[Partai Republiken-Demokrat (AmerikaAmérika SerikatSarékat)|Republiken-Demokrat]]
| vicepresident=[[Daniel D. Tompkins]]
| signature=James Monroe Signature.png
|}}
 
'''James Monroe''' ({{lahirmati|[[Westmoreland County, Virginia]]|28|4|1758|[[KotaKutha New York|New York]], [[New York]]|4|7|1831}}) yaiku sawijining [[PresidenPrésidhèn]] [[AmerikaAmérika SerikatSarékat]] kang kaping lima lan njabat kaping loro periodepériode kepresidenankaprésidhènan yaiku antaraneantarané taun [[1817]] nganti tekan [[1825]].<ref>Suhindriyo.1999.Biografi Singkat Presiden-Presiden Amerika Serikat. Yogyakarta: Yayasan Pustaka Nusatama, hal.19</ref> Jeneng Monroe dadi terkenalmisuwur mergaamarga doktrinedoktriné kang dijenengi [[Doktrin Monroe]], Yaikuyaiku Monroe nyatakakenyatakaké yenyèn benuabawana AmerikaAmérika ora oleholèh dijajah menehmenèh deningdéning negara-negara saka EropahÉropah. Nalika jaman PresidenPrésidhèn Monroe, kemakmurankamakmuran ana ing negerinegara iki, Yaikuyaiku periodepériode perdamaian ing hubungan luarmanca negerinegara.<ref name="internet1">[http://www.historycentral.com/bio/presidents/monroe.html www.historycentral.com]</ref> Monroe getokakengetokaké pesanpesen presidenprésidhèn nalika taun 1823, AmerikaAmérika SerikatSarékat metu saka masalah EropahÉropah lan kebijakankawicaksanan ing AmerikaAmérika lan [[EropahÉropah]] nuduhakenuduhaké yenyèn penutupan bisa ngaruhimangaruhi.<ref name="internet2">[http://doktrin.net/id/james-monroe-kimdir Doktrin.net - Siapa James Monroe?]</ref>
 
== MasaMangsa kepresidenankaprésidhènan ==
James Monroe kapilih dadi presidenprésidhèn nalika taun [[1817]]. Monroe melumèlu dadi anggota ana ing [[Parte Demokratik-Republikan]]<ref name="internet3">[http://millercenter.org/academic/americanpresident/monroe http://millercenter.org]</ref>. Nalika njabat presidenprésidhèn wakilewakilé yaiku [[Daniel D. Tompkins]].<ref name="internet3"/>
Monroe miwiti pemerintahane kanthi mbentuk salah siji [[kabinet]] paling kuat ing sejarah A.S.<ref name="internet3"/> Dheweke nyingkirake rasa kedaerahan nalika milih anggota-anggota ing kabinete.<ref name="internet3"/> kasil paling gedhe saka pemerintahan James Monroe yaiku ana ing urusan luar negeri.<ref name="internet3"/> Wiwit pisanan dheweke duwe rasa simpati marang gerakan kemerdekaan ing negara bagian jajahan [[Spanyol]] ing benua Amerika lan pengin secepate aweh pengakuan marang negara - negara anyar mau, nanging perkara mau katunda , merga nalika kuwi Amerika Serikat lagi nglakokake perundingan karo Spanyol ngenani wilayah [[Florida]] lan dheweke pangen yen perundingan iki gagal.<ref name="internet3"/>
 
Monroe miwiti pemerintahanepamaréntahané kanthi mbentuk salah siji [[kabinetkabinèt]] paling kuatkuwat ing sejarahsajarah A.S.<ref name="internet3"/> DhewekeDhèwèké nyingkirakenyingkiraké rasa kedaerahankadhaérahan nalika milih anggota-anggota ing kabinetekabinèté.<ref name="internet3"/> kasilKasil paling gedhegedhé saka pemerintahanpamaréntahan James Monroe yaiku ana ing urusan luarmanca negerinegara.<ref name="internet3"/> Wiwit pisanan dhewekedhèwèké duweduwé rasa simpati marang gerakan kemerdekaankamardikan ing negara bagianbagéyan jajahan [[Spanyol]] ing benuabawana AmerikaAmérika lan penginpéngin secepatesacepeté awehawèh pengakuanpangakonan marang negara - negara anyar mau, nanging perkara mau katunda katundha, merga nalika kuwi AmerikaAmérika SerikatSarékat lagi nglakokakenglakokaké perundinganperundhingan karo Spanyol ngenani wilayah [[Florida]] lan dhewekedhèwèké pangenpéngin yenyèn perundinganperundhingan iki gagal.<ref name="internet3"/>
 
== Cathetan Sukusikil ==
 
 
 
 
{{rintisan}}
== Cathetan Suku ==
{{reflist}}
 
{{bio-stub}}
[[Kategori:Tokoh]]
[[Kategori:Gubernur Virginia]]
[[Kategori:SenatorSénator AmerikaAmérika SerikatSarékat]]
[[Kategori:PresidenPrésidhèn AmerikaAmérika SerikatSarékat]]
[[Kategori:MenteriMentri LuarManca NegeriNegara AmerikaAmérika SerikatSarékat]]
 
[[af:James Monroe]]
8.252

besutan

Menu navigasi

Piranti pribadi

Mandhala aran

Varian

Liyané