Macan sumatra: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
31 bèt wis dibusak ,  9 taun kepungkur
mbusak {{inuseuntil|10 Oktober 2011}}
c (r2.6.4) (bot Mengubah: id:Harimau sumatera)
(mbusak {{inuseuntil|10 Oktober 2011}})
{{inuseuntil|10 Oktober 2011}}
{{Taxobox
|
== Genetik lan évolusi ==
Analisa DNA mratelakaken wonten hipotésis bilih Macan Sumatra sampun dipun''asing''aken saking subspésiès macan sanèsipum sasampunipun wonten prastawa minggahipun [[banyu|toya]] [[segara]] nalika jaman [[Pleistosen]] ngantos dumugi jaman [[Holosen]] (watawis 12.000 ngantos 6.000 taun ingkang kepengker).<ref name="buku1"/> Kanthi prastawa kasebat lan sajarah wontenipun évolusi menika, Macan Sumatra miturut genetikipun dados bénten kaliyan sedaya subspésiès macan ing dharatan ageng (Asia) ingkang langkung caket gegayutanipun (genetikipun).<ref name="buku1">{{en}}[Cracraft J., Feinstein J., Vaughn J., Helm-Bychowski K. 1998. Sorting out tigers (''Panthera tigris'') Mitochondrial sequences, nuclear inserts, systematics, and conservation genetics; journal = Animal Conservation; volume = 1; kaca = 139–150; doi = 10.1111/j.1469-1795.1998.tb00021.x]</ref>
 
== Cathetan Suku ==
{{reflist}}
{{stub}}
 
== Pranala Njawi ==
* {{id}}[http://alamendah.wordpress.com/2009/08/19/harimau-sumatera-semakin-langka/ ''Harimau sumatera semakin langka'']
* {{id}}[http://profauna.org/content/id/pressrelease/2009/profauna_menyerukan_pemerintah_untuk_menindak_tegas_perdagangan_harimau_dan_gajah.html
''ProFauna Survey tentang Perdagangan Harimau di Sumatera'']
* {{id}}[http://www.wwf.or.id/berita_fakta/lembar_fakta/?10522/Factsheet-Sumatran-Tiger]
* {{en}}[http://users.skynet.be/de.peel Tijgeritorium: everything you want to know about tigers!]
* {{en}}[http://www.tigers.ca/Tigerworld/W3A1.html Tiger Facts - Sumatran Tiger]
* {{en}}[http://www.sumatran-tiger.org.uk/ Situs harimau sumatra]
 
== Cathetan Sukusuku ==
{{reflist}}
 
{{stub}}
 
[[Kategori:Artikel mawi basa krama]]
11.904

besutan

Menu navigasi