Gedhung Saté: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
10 bèt wis dibusak ,  9 taun kepungkur
- {{inuseuntil|30 Juni 2011}}
c (r2.5.2) (bot Mengubah: nl:Gedung Saté)
(- {{inuseuntil|30 Juni 2011}})
{{inuseuntil|30 Juni 2011}}
[[Gambar:Gedung Sate Bandung.jpg|thumb|250 px|Gedhung Satè]]
[[Gambar:Gedung Sate - backside.jpg|thumb|250 px|Gedhung Satè yen disawang saka mburi]]
 
'''Gedhung sate''' iku gedhung sing dibangun kanthi karakteristik [[ornamén]] ana kaya [[sunduk]] satè ing dhuwuré [[bangunan]].<ref name="internet1"/> Gedhung satè kalebu wewangunan kang nduwéni [[sejarah]] ing [[kutha]] [[Bandung]].<ref name="internet1"/> Gedhung satè iki kalebu wewangunan kang kuna ing kutha Bandung. Sanajan manggon ing Bandung ananging akeh wong saka [[kutha]] liya kang marani gedhung iki sarana kepengin klenceran.<ref name="internet1"/> Gedhung satè kabangun ing [[taun]] [[1920]].<ref name="internet1"/> Gedhung satè dadi ciri utawa [[maskot]] kutha Bandung, [[Propinsi]] [[Jawa Barat]].<ref name="internet1">{{en}}[http://indahnesia.com/indonesia/BANSAT/gedung_sate.php indahnesia.com](dipununundhuh tanggal 31 Mei 2011)</ref>
Gedhung Satè dadi idèntitas utawa [[landmark]] kutha Bandung.<ref name="internet2">{{id}}[http://www.bandung.go.id/?fa=pemerintah.detail&id=344 bandung.go.id](dipunundhuh tanggal 31 Mei 2011)</ref>
 
 
== Arsitektur ==
Asitéktur Gedhung Satè digarap dening Ir. [[J. Gerber]] lan tim kang ngarancang ''design'' lan disempurnakaké dening arsiték [[BelandaWalanda]] kang misuwur yaiku Dr. [[Hendrik Petrus]], dhéwéké nggunakaké arsitéktur tradisional [[Indonésia]] ing rancangan arsitékturé.<ref name="internet5"/> Gedhung Satè dibangun kanthi arsitéktur lan struktur bangunan kang monuméntal lan unik.<ref name="internet5"/> Gedhung Satè kalebu bangunan kanthi arsitéktur perpaduan [[Indo-European]].<ref name="internet5">{{id}}[http://buletin.melsa.net.id/news/44gedungsate.htm buletin.melsa.net.id](dipunundhuh tanggal 31 Mei 2011)</ref>
 
== Chatetan suku ==
78.625

besutan

Menu navigasi